“Zvijezda” Irene Bausović
12. 7. / 21:00 / Cijeli svijet je pozornica / Atrij CeKaTe
Irena Bausović, glumica, lutkarica Zadarskoga kazališta lutaka izvela je 12. srpnja u 21 sat predstavu „Zvijezda“ u atriju CeKaTea u sklopu Prvog ljetnog diskonta kulture.
– To je autorska predstava, i ona je moj diplomski rad iz premeta lutkarstva. Za nju sam dobila i niz nagrada za najbolju animaciju na više festivala, a nastupila sam čak i u Rusiji – kaže uoči predstave.
Predstava se sastoji se od glume, pjesme i pokreta. Glavni lik uz glumicu je lutka Zijevalica, koja se budi nedovršena. Živa nedovršena lutka koja po uzoru na svoju kreatoricu želi biti zvijezda, a ne zna ni pjevati ni glumiti, no točno zna što želi biti – zvijezda. Kako tako i pošto po to, bez izbora mlada glumica priprema svoju lutku za život zvijezde, no ona se miješa njezin život, odnose, prijatelje i ljubavi.

Vrhunska gluma, interpretacije pjesama Celine Dion iz Titanika, te čudesno stvaralaštvo s lutkom, razlog su da su večer mnogi proveli  u hladovini atrija CeKaTea. Usprkos grmljavini, predstava je dočekala svoj kraj, a Irena je nagrađena dugotrajnim pljeskom.

Predstava “Zvijezda” Irene Bausović
Skip to content