Edukativna kazališna predstava “Lucijina priča” priča je o mladoj maturantici Luciji, čiji je nesmotren način života doveo do zaraze virusnim hepatitisom C.
Priča je prožeta elementima odnosa roditelja, tinejdžera i društva te stava okoline prema osobama zaraženim hepatitisom i odbacivanjem iz društva.
Predstava traje jedan školski sat, vrlo je dinamična i nimalo dosadna. Kako, prema istraživanjima, mladi radije prihvaćaju inovativne metode učenja nego klasična predavanja o bolestima, ova je sadržajna predstava, kao izvrstan šaljivi nastavni materijal, stoga naročito vrijedna jer je poučna.
Predstava je prihvaćena s oduševljenjem među mladima u Primorsko-goranskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji te Gradu Zagrebu. Upravo stoga želimo da opet što više mladih vidi ovu predstavu i pri tom na zabavan način nešto nauči.
O predstavi
Promicanje i unapređenje zdravlja, te edukacija mladih o hepatitisu kroz kazališnu predstavu „Lucijina priča“ u izvedbi RI-Teatara, na dramski tekst Branka Ružića. Predstavu je režirao Marko Dorčić, a glumci su Nikolina Vorić, Hrvoje Zubčić i Igor Kondić.

Edukativna kazališna predstava “Lucijina priča” 19.11. u 12 h
Skip to content