ŠTO JE NAJVAŽNIJE U ŽIVOTU

Svojom predstavom “Što je najvažnije u životu” sa čak osam točaka predstavit će nam se u subotu 20. siječnja u 10 sati Dječji vrtić Vrbik.

Nastupaju djeca iz DV Vrbik, Cvjetno naselje, grupa “Bubamare”, odgajateljice: Ljiljana Piljek, Mirjana Rogić, roditelji sudionici: Antonija i Boris Hrepić, Anamarija Nabiullin, Karlo Igrec

Danijela Klepac, Ana Kocmanić, Sabina Sabljić i Ljljana Majstorović.

Djeca iz DV Vrbik Vas pozivaju na druženje s malim princom koji je zaboravio čarobne riječi. Uz pomoć patuljaka princ će na svom konjiću krenuti u potragu za najvažnijom stvari u životu.

Tijekom predstave pahuljice će prekriti Snježno kraljevstvo a snjegovići će uz hoki-poki pozvati čarobni snijeg.

 

  1. Recitacija četiri čarobne riječi
  2. Igrokaz “Što je najvažnije u životu”
  3. Pjesma “Nek svud ljubav sja”
  4. Patuljci promišljaju
  5. Razgovor pahuljica
  6. Ples pahuljica uz snježno kraljevstvo
  7. Recitacija pahuljica – na znakovnom jeziku
  8. Snjegovići i hoki-poki
  9. Radecki naklon
  10. Pjesma Boje

 

CVRČAK I MRAVI

Druga siječanjska predstava iz ciklusa Darujmo djeci kazalište bit će  27. 1. u 10 sati. Predstava je to Dječjeg vrtića Iskrica: “Cvrčak i mravi”.

Adaptiranu Ezopovu basnu „Cvrčak i mrav“ u formi mjuzikla izvodi se uz puno dobre glazbe i pjesme. Briga i zajedništvo sigurnost su za mravlju zajednicu, dok je bezbrižnost i ljubav prema glazbi jednog zanesenog cvrčka gotovo dovela do pogibelji. Tko je i kako rješio ovu dramatičnu situaciju za cvrčka, otkriva ovaj glazbeno-scenski prikaz.

Dijete kroz priču doživljava odgojnu poruku i smisao života – vrijednost rada, ali i zabave. Poruka basne –  Radi danas, da imaš za sutra!

Na kraju dobrota i prijateljstvo pobjeđuju i svi su nagrađeni !

 

Odgojiteljice Dječjeg vrtića Iskrica autori su ove predstave za naše najmlađe.

Režija: Snježana Cukrov

Glume: Kristina B.Brožić, Sanja Chambers, Vesna S. Hauzer, Marina K. Gruičić, Tea Kardum, Jasna Lisac i Tamara Tutić

Scenografija: Snježana Cukrov

Autor teksta: Snježana Cukrov – prema Ezopovoj basni “Cvrčak i mrav”.

Stihovi: Vesna S. Hauzer

Glazba: Snježana Cukrov

Aranžman: prof. Dubravko Fiolić

Kostimografija i izrada scene: Slavica Laco

 

 „ Darivanje usrećuje one koji primaju, a obogaćuje one koji daruju “U subotu, 16. 12. 2017. bila su dva vrtića u sklopu projekta Darujmo djeci kazalište:

u 10 sati nastupio je  Dječji vrtić Trešnjevka s predstavom “Šareni je taj naš svijet”

u 11.30 sati bila je predstava Dječjeg vrtića Ivane Brlić Mažuranić “Iz bajke u bajku”.

DJEČJI VRTIĆ TREŠNJEVKA     “Šareni je taj naš svijet”

Dvije točke, bijela i crna, odluče izbrisati sve boje. Žele da sve bude bijelo ili crno. Kroz igru i stvaranje različitih likova djeca pokazuju kako je upravo ovakav svijet u bojama lijep i svima potreban. Baš neka bude šareni svijet.

 

DV Ivana Brlić Mažuranić “IZ BAJKE U BAJKU” 

Djeda Mraza svatko radosno iščekuje. U našoj priči to čine i likovi iz bajki: Ivica, Marica, Crvenkapica, Snjeguljica, Dobra Vila koji su mu pošli ususret. No, put do dobroga djedice otežat će im strašan Vjetar Sjeverac i njegovi pomoćnici Vuk, Pinokio, Mačak, Lisac i zla Vještica Lili. Hoće li u tome uspjeti ili će pobijediti prijateljstvo, dobrota i zajedništvo?


9. prosinca, 2017. 10.30

Predstavom Dječjeg vrtića Markuševec u subotu 9. prosinca u 10.30 sati započeli smo novi ciklust projekta “Darujmo djeci kazalište” u akademskoj godini 2017. / 2018. Predstava se zvala “Zvonko spašava Božić”.

ZVONKO SPAŠAVA BOŽIĆ

Badnjak je, Zvonko želi upoznati Djeda Božićnjaka i postaviti mu tri važna pitanja: 1. Kako uspije obići svijet u jednoj noći 2. Kako svi darovi stanu u jednu vreću 3. Kako uspije proći kroz dimnjake… Uško ispunjava njegove želje, ali čarobni sat prestane raditi i Djed Božićnjak neće moći dostaviti darove ako Zvonko nešto ne učini!

ULAZNICE SE KUPUJU U VRTIĆIMA!

PROJEKT DARUJMO DJECI KAZALIŠTE

Osmislila ga je Vesna Hrvoj i provodi ga s Jasnom Doležal i svojim timom devetu   godinu. Poslije dvogodišnje stanke projekt je oživljen zajedničkim snagama Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport, Dječjih vrtića grada Zagreba i Centra za kulturu Trešnjevka.
Projekt je, poslije dvogodišnje stanke,  ponovo otpočeo 14. veljače 2015. – zahvaljujući gostoprimstvu Centra za kulturu Trešnjevka Posebni su gosti na svakoj predstavi labradori, budući psi pomagači, terapeutski psi, kojima je Mišo Doležal kao autor posvetio pjesmu „Najbolji moj prijatelj“. To je himna projekta “Darujmo djeci kazalište”. Prije svake predstave, a bilt će ih je mnoštvo do kraja školske godine, predstavit ćemo terapijski pse njihov rad. Djeca i odojiteljice i odgojitelji svojim predstavama pomažu i financiraju školovanje tih pasa, uz pomoć Centra za kulturu Trešnjevka koji je već treću godinu udomljava taj projekt i svake subote nudi publici izvrsne predstave, druženje i mogućnost da svatko pokaže barem mrvicu dobrote.


Skip to content