Centar za kulturu Trešnjevka, u partnerstvu s Dječjim vrtićem Bajka, kao glavnim koordinatorom programa, već treću godinu za redom, organizira subotom ujutro glazbeno- scenske programe zagrebačkih dječjih vrtića pod nazivom – DARUJMO DJECI KAZALIŠTE – kulturno-obrazovno-odgojni projekt s ciljem omogućavanja prezentacije rada glazbeno scenske djelatnosti zagrebačkih dječjih vrtića. Projekt ima i humanitarnu notu, jer prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Udruzi za školovanje pasa vodiča, koji su pomoć djeci s teškoćama u njihovom razvoju.

Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu, 8.12. kad će se predstaviti tri vrtića te svojim izvedbama uveseliti djecu i roditelje.

9.30 h glazbena skupina ZVJEZDICE/ koncert / Dječji vrtić Trešnjevka

11.00 h “Ti i ja mali Medo” / DV VJEVERICA

-prema istoimenoj slikovnici
Medvjedići se spremaju na zimski san. Mali medo kroz igru i zabavu, a veliki kroz rad i odgovornost. Dovoljno da se priča zaplete.
Sudjeluju odgojiteljice DV Vjeverica: Sanda Novak-Miljuš, Jasminka Nedoklan, Zvjezdana Braje, Andreja Barbić, Petra Morić
Predstava je bez djece, no djeca su aktivni promatrači, humorističnog karaktera, s pojedinim scenama kazališta sjena.

12.30 h “Prigorska svadba” / DV Šegrt Hlapić

 Uprizorenje prigorske svadbe sa svim pratećim prigorskim svadbenim običajima je zajedničko djelo djece i odraslih. Namijenjeno je prvenstveno djeci predškolskog uzrasta, ali je zbog osebujnosti prigorskih običaja zanimljivo i starijoj djeci, kao i odraslima. Pomno planirani svadbeni običaji ne mogu se održati bez prigodne svatovske gozbe, kako je to nekad priličilo. Tako ćete upoznati Ćesnika i Domačeg, lažne mlade, klencerice, a uživat ćete i u prigorskim svadbenim skladbama i tradicijskom plesu, kao i u samim starim običajima vjenčavanja dvoje mladih.
Sudjeluju djeca u petoj, šestoj i sedmoj godini života iz četiri odgojne skupine Pingvini, Jabuke, Slonići i Pahuljice te odgojitelji: Andreja Bastalec, Željka Ivković, Domagoj Tikvić, Anja Ilić, Lidija Petir, Marina Govorčin, Mirjana Roklicer, Anamarija Tudić Dokman, Boris Ložnjak, Helena Hodak, Darija Marković, Ksenija Kordek, Dinka Filipčić, Luka Došlić.
„Mužikaši su nestrpljivo čekali sa svojom ekipom, klencerice bile spremne u sali za vjenčanje,svi gosti na svadbi nestrpljivi, mladoženja pogledavao naokolo očekujući dolazak mlade, a kum gledajući u prazno već polako oplakivao svoj puni šetoflin koji bu taki bil prazen. Još su samo falile mlada i njezina kuma. No, zaorila se putna i mužikaši su krenuli na mjesto svadbe. Uslijedile su uobičajeno, prigorski, dvije podvale za mladu, dok se konačno nije na vrhu brega pojavila Ona sa svojom kumom, ponosno polako i elegantno silazeći korak po korak do svadbene dvorane. …i svadba je mogla započeti!“
(Borko Samec, http://www.sesvete-danas.hr/)

Veselimo se vašem dolasku!

DARUJMO DJECI KAZALIŠTE 8.12. / 9:30 DV Trešnjevka / 11.00 DV Vjeverica / 12:30 DV Šegrt Hlapić
Skip to content