U subotu, 21.4., dočekujemo dječji vrtić Matije Gupca koji će nam se predstaviti sa svojom predstavom:

10.00 h “Žabac i stranac”
Nikoga nije dirao niti nikome smetao. Živio je povučeno i bavio se svojim poslovima. Marljivo je sakupljao drva i napravio stol i klupu. Kupao se u bistroj rijeci i bio uvijek čist i uredan. Proputovao je mnoge zemlje, govorio je više jezika.
Stanovnicima šume smetao je došljak te su ga optužili da je neuredan kradljivac. Samo je Žabac prepoznao njegovu dobro- tu i shvatio da različitost nije prepreka za druženje i prijateljstvo.
Što se sve događalo u priči i kakav je bio kraj saznati ćete ako pogledate predstavu.

Biti drugačiji nije uvijek jednostavno i lako. Nekada nas odbace i ne prihvate zbog predrasuda i straha od novog i drugačijeg. Ostati svoj i slijediti svoj plan nije koji put lako i jednostavno. Mnogo je prepreka i izazova koji nas prate u suočavanju s nedaćama. Ipak, na kraju, iskrene namjere i dobro-
ta budu prepoznate. To nas sve obogati i pomogne da shvatimo koliko je važno surađivati i prihvaćati ljude bez obzira na različitosti. Upoznavajući drugo i drugačije postajemo bogatiji za novo iskustvo i doživljaj. Na kraju krajeva, svi pripadamo jednoj zajednici u kojoj ima mjesta za sve.
Pedagoginja: Blaženka Pintur

Kao i uvijek do sada već i priprema predstave unese veselje među one koji je stvaraju. Kad predstava„oživi“ na pozornici, razveselit će sve one koji ju budu gledali. Hvala zato svima koji su slikovnicu „Žabac i stranac“ oživili. Hvala gledateljima jer kupnjom ulaznice činimo dobro, pomažemo Udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet.
Ravnateljica: Lidija Vuković

Glume:
Štefica Škrlin – štakor
Marija Ilijević – žabac
Iva Olujić – praščić
Majda Kancir – patka Maja Daić – zec
Nina Bosnar Dolanjski – ptica Marina Stanojević – šišmiš Sabina Radaslić – muha Ivana Prpić – muha
Marijana Grbavac – muha Matea Suša – vatra, zmaj Iva Žukina – voda

Djeca
Ivana Knezić, Mia Rođaković, Kijara Malnar, Korina Šiljeg, Lovro Žurić, Antonio Horvat, Monika Ivanišević, Lea Dominković, Eva Peranić,
Ana Peranić, Vito Peranić, Matija Pleša, Bruno Škoda (Ples uz pjesme:„Oj, ptičice, lastavčice“,„Mi smo djeca vesela“,„U Zagrebu je kućica“, ples na temu vatre)

Glazbu odabrale i uredile
Ivana Stančerić i Nina Bjelajac

Glazbena pratnja na klavijaturi
Marin Pavlović

Scena i kostimografija
Vlatka Šimić i Vesna Radić

Režija
Vlatka Šimić

O PROJEKTU DARUJMO DJECI KAZALIŠTE
Dragi mali i veliki ljubitelji kazališta, evo nas u  četvrtoj sezoni na zajedničkim subotnjim druženjima s razlogom.
I ovaj put, zajedno, Gradski ured za obrazovanje, zagrebački vrtići, Udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet i Centar za kulturu Trešnjevka, pozivaju vas da subotnja jutra provedete u CEKATE TEATRU i pogledate što su za vas pripremile i koliko su kreativne odgajateljice i djeca zagrebačkih vrtića.

I ove godine prihod od prodaje ulaznica namijenjen je školovanju pasa vodiča i terapeutskih pasa koji su nužni pomagači i djeci i odraslima s invaliditetom.

Pridružite nam se i 28.4. kad dočekujemo nove vrtiće…
Tete i djeca zagrebačkih vrtića čekaju vas u CeKaTeu.

DARUJMO DJECI KAZALIŠTE: 21.4. / 10.00 DV MATIJE GUPCA /”Žabac i stranac”
Skip to content