vila
Bajke s livade vile Ivančice 

 

14. 11.  „Bajka o krtici“ i „Bajka o krijesnici“.

21. 11. „Bajka o skakavcu“ i „Bajka o pužu“

28. 11. „Bajka o bubamari“ i „Bajka o plavoletu“

Dovedite svoje dijete ovaj četvrtak u 10.30 sati u Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1. Neka bude dijelom „Cvrčkova sjaja u CeKaTeu“. Poslušajte i pogledajte „Bajku o bubamari“, „Bajku o krtici“ i cijeli niz drugih bajki iz knjige bajki “Bajke s livade vile Ivančice” koje pripovijeda i izvodi autorica Jadranka Orešković. U svom se pripovijedanju koristi tehnikom kazališta sjena, njena „pripovjedaonica“ namijenjena je djeci vrtićkog uzrasta i prvih razreda osnovne škole.

Slikovnica Jadranke Orešković, zapravo je „bajkovnica“ o kukcima, bubama i sitnim životinjama, koje žive na livadi, a kojih se djeca boje.Tako su nastale bajke o; krtici, skakavcu, bubamari, leptiru, pauku, mravima, pužu i krijesnici.

Ona kaže o svojoj pričaonici ovo:

„Predstavit  ću djeci vilu Ivančicu, koja zapravo priča ove bajke kroz kazalište sjena,a onda ću im ispričati bajku o krtici. Nakon ispričane bajke, ponudit ću djeci lutke za kazalište sjena i potaknuti ih da sami izmisle priču o kukcima koje imaju na raspolaganju“, kaže  Jadranka Orešković.

Jedna od igara bit će igra „Šetnja livadom“.

Zamislila sam je kao igru u pokretu oponašajući zvukove, pokrete i događanja na livadi. Šetnju ćemo završiti pokraj stolova s bojama i papirom za crtanje gdje će djeca nacrtati svoju livadu s njenim stanovnicima. Za kraj radionice pročitat ću im još jednu bajku o Krijesnici i time završiti ovu radionicu“, kaže autorica „Bajki s livade vile Ivančice“.

Poslije pričanja i igranja bajki, djeca započinju slikati ono što su vidjeli i čuli. Cijena je 25 kuna po djetetu.

Rezervacije: tnt@cekate.hr ili 3695 457 i 3027 411 cekate.hr

 

 

Skip to content