Dvije grupe IMPRO KAZALIŠTA

Dramski studio Centra za kulturu Trešnjevka pokreće dvije grupe

IMPRO KAZALIŠTA !

 

voditeljica:  Ivana Marijančić

grupa – studenti i odrasli: ponedjeljkom od 17.30 do 19.00

grupa – osnovnoškolci 7. i 8. razreda i srednjoškolci: subotom od 17.30 do 19.00

U slučaju povećanog interesa, otvorit će se i termin subotom od 19:30 do 21 sat.

članarina: 200 kn mjesečno

lokacija: Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1 (u učionici 1)

predbilježbe i prijave:

početak rada: 3.10.2022 / 8.10.2022.

 

O radionici:

IMPRO aktivnost prakticiraju diljem svijeta ljudi svih profila zbog osobnog razvoja. Treniranjem impro igara osobe postižu fleksibilnost i snalažljivost koja je neophodna u komuniciranju, a pogotovo na takve treninge idu osobe od kojih se u poslu traži brzo reagiranje i odlučivanje. U školama i na fakultetima diljem svijeta postoje impro grupe koje redovito treniraju i nastupaju jer je to za njih antistresna aktivnost, te ovladavaju vještinom improviziranja i vježbanje nastupanja pred ljudima, što ih čini spremnije i fleksibilnije u drugim javnim nastupima koji ih čekaju u njihovom radu.

 

Redovito treniranje vam donosi benefite:

– Vježbe su strukturirane tako da vas potiču na suradnju.

– Vježbe su brze i navode vas na prihvaćanje i pri tome ne stignete suditi i osuđivati.

– Kako bi se improvizacija razvijala naprijed potrebno je pojačati slušanje i zapažanje!

 

Improvizatori uzimaju svoju inspiraciju od drugih i tako nalaze materijal za scene, hitro i bistro opažajući “sada i ovdje” i koristeći ono što već imamo. Dobivamo bogat tečan sadržaj. Te vještine ćemo na radionici učiti igranjem impro-igara, impro-vježbi.

Dok rade impro-vježbe, izvođači oslobađaju misli od uobičajenih mehaniziranih postupaka koji im inače služe kako bi uvijek djelovali razumno i humanizirano.

U svim impro-vježbama ograničeno je vrijeme, stoga polaznici moraju brzo otvarati svoje unutarnje okvire kako bi se snašli, a time vježbaju odgovornost i nošenje s većom količinom neizvjesnosti koja uvijek postoji u situacijama u kojima trebaju trenutno reagirati. Ako uvježbaju pažljivo pratiti partnera, to će rezultirati i odlukama koje imaju povoljne, prihvatljive ishode.

Ovakav način rada razvio je Keith Johnstone, edukator, glumac i redatelj.

 

Plan rada:

– Ovladavanje osnovnim pravilima i vještinama za dobro improviziranje i kreativan timski rad.

– Igranje poznatih impro igara koje se prakticiraju u cijelom svijetu i kroz koje se brusi vještina improviziranja.

– Nakon stečene vještine i sigurnosti, ovisno o dinamici grupe, slijedi periodično održavanje javnih interaktivnih impro večeri za publiku, čime vještina svakog polaznika prelazi na viši nivo i priprema polaznike za samopouzdane nastupe u njihovom radu.

Zabavna, zarazna i vrlo korisna aktivnost!

 

 

O voditeljici:

Ivana Marijančić rođena je 1968. u Vukovaru, u Zagrebu živi od 1969. godine. Nakon dugogodišnjeg pohađanja brojnih treninga i edukacija, te vođenja grupa i radionica,
2002. godine stekla zvanje dramskog pedagoga u okviru Hrvatskog centra za dramski odgoj, a u komisiji za dodjelu zvanja bili su istaknuti dramski pedagozi: Zvjezdana Ladika, Vlado Krušić, Berislav Frkić, Ines Škuflić Horvat i Iva Gruić. 2011. godine stekla zvanje dramskog pedagoga-mentora. Osim u Hrvatskoj, edukacijska trening iskustva stjecala je na Alternativnoj akademiji u Mostaru, u Associacio Teatral u Barceloni, u Internationales Theaterzentrum u Berlinu, u London Drama School Star Tek u Londonu, u Polanentheater i CREA centru u Amsterdamu, te u Iglu Theatre u Ljubljani. Trenutno je zaposlena u Udruzi Kreativan trening koju je osnovala i u kojoj osmišljava treninge za poticanje kreativnosti, kreativne materijale i izvodi ih po cijeloj Hrvatskoj, te za međunarodne projekte.

 

Skip to content