FILMSKA I VIDEO RADIONICA

FILMSKA I VIDEO RADIONICA SNIMI SVOJ FILM – POSTANI HITCHCOCK

predavanja: listopad – prosinac 2020.

snimanje, montaža i projekcija: siječanj 2021.

 

Radionica je odlična prilika za mlade koji se žele baviti filmom ili upisati akademiju, ili jednostavno za sve entuzijaste koji žele naučiti snimiti film.

Uz osiguranu tehniku za snimanje i obradu slike i zvuka, polaznici će uz mentorski nadzor voditelja ovladati svim fazama nastanka filma te snimiti svoj kratki film na zadanu temu, te će ovo praktično audiovizualno školovanje završiti i svojim prvim filmskim ostvarenjem.

Nakon 10 termina teoretskih predavanja i radionica polaznici po pripremljenim scenarijima, uz mentorski nadzor voditelja, snimaju vlastiti film te ga montiraju u profesionalnom montažnom studiju.

Na završnoj projekciji predstavljaju svoj rad javnosti. Radionica i predavanja se odvijaju u video učionici Centra, gdje polaznici na raspolaganju imaju svu potrebnu opremu. Dio predavanja će se realizirati na ADU.

Svrha radionice jest kroz teoretska predavanja i praktičan rad potaknuti sadašnje i buduće vlasnike video opreme na kreativan i zanatski relevantan pristup oblikovanju kućnih, no i ambicioznijih audiovizualnih projekata.

Filmovi nastali na ovoj radionici slani su na mnoge festivale u Hrvatskoj, a mnogi su osvojili i nagrade.

 

Voditelj i kontakt osoba: Veselko Leutar, 091/3027 414, veselko.leutar@gmail.com

Skip to content