COOL SCHOOL

USKRŠNI PRAZNICI NA TREŠNJEVCI

11. – 14.4.2023. od 10 d0 11:30 sati

Centar za kulturu Trešnjevka

Besplatne radionice za osnovnoškolce za vrijeme školskih praznika

 

I ovih uskršnih praznika, od 11. do 14. travnja, u Centru za kulturu Trešnjevka za naše smo školarce pripremili Cool School radionice. Organiziramo likovne, STEM radionice i eko radionice na otvorenom, a prijave za pojedine module moguće su kroz obrazac na dnu vijesti.

 

U Centru za kulturu Trešnjevka održat će se sljedeće radionice:

1. Likovne radionice za uskrsne školske praznike: Od utorka 11. travnja do petka 14. travnja, 10:00 do 11:30h, dob 1. do 8. razred. Polaznici će s našom umjetnicom Evom Herceg moći sudjelovati u sljedećim radionicama:

11. travnja – Moje pjesme, moji snovi – kombinirane tehnike
12. travnja – Bajke iz davnina, bajke iz blizina – crtanje, grattage
13. travnja – Nevidljivo pismo – kiparstvo, oblikovanje
14. travnja – Buđenje proljeća – slikarstvo, quilling

 

2. Trodnevna STEM radionica – STEMerica: Od utorka 11. travnja do srijede 13. veljače, 10:00 do 11:30h, dob idealno 5. do 8. razred, ali nećemo odbiti ni mlađe polaznike osnovne škole. Udruga za promociju digitalne fabrikacije FabLab sa sudionicima će na radionici prvi dan proći proces osvještavanja nekog problema s kojim se svakodnevno susreću i koji bi voljeli riješiti, drugi dan osmišljavat će njegovo rješenje i treći dan izvesti rješenja korištenjem otpadnih materijala. Za sudjelovanje na radionici potrebno je ispuniti suglasnost koju je moguće ispuniti ranije ili na dan radionice ( https://drive.google.com/file/d/10d4P7VTIGrnAYjzoRlfp6F6Nfz7mxfSd/view?usp=sharing )

 

3. Zeleni klik! na Staroj Trešnjevci: U četvrtak 13. i petak 14. travnja, od 10 – 11:30h, udruga Zeleni klik! u sklopu Cool School programa održat će dvije radionice na otvorenom:

13. travnja – Botanički vrt u kvartu – na kojoj će polaznici učiti o vrstama biljka na Staroj Trešnjevci. Sakupit će listove i otisnuti ih u male knjižice.

14. travnja – Vodene kapi moga kvarta – Što je to voda i zbog čega ne možemo bez nje? Polaznici će se igrati vodom kroz pokuse i istražiti gdje se sve skriva voda u gradu.

 

Prijaviti se možete kroz sljedeći obrazac:

 

Prijave

 

 

 

 

Ilustracija: https://www.freepik.com/free-vector/children-painting-wall-kindergarten-kids-doing-creative-art-with-brushes-little-happy-boys-girl-drawing-tree-bird-squirrel-with-paint-together_24023070.htm#query=children%20paint&position=1&from_view=search&track=ais

Image by studio4rt on Freepik

 

Uskršne Cool School radionice za školarce
Skip to content