15. natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova-Zagreb 2020. održano je online, u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka i uz financijsku potporu Ministarstva kulture.

U sklopu revijalnog dijela Natjecanja dodijeljena je posebna nagrada za najbolju online vokalnu izvedbu ansambla nastalu za vrijeme trajanja karantene.

Nagradu je osvojio Djevojački zbor Glazbene škole Blagoja Berse iz Zagreba pod vodstvom profesora Jurice Petra Petrača. Kao dobitnik ove prigodne revijalne nagrade,  Zbor će se pridružiti Gala koncertu Zlatni zborovi (2021. godine u  KD Vatroslava Lisinskog) na kojem nastupaju ansambli osvajači zlatnog  priznanja Natjecanja: Ženski vokalni ansambl Cantus ante omnia, Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu Capella juris i Oratorijski zbor Crkve svetog Marka Cantores sancti Marci koji je i POBJEDNIK NATJECANJA u ukupnom poretku te osvajač prijelaznog pehara Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora.

Na natjecanje su se prijavila 33 ansambla iz Hrvatske, s raznolikim repertoarom: višeglasnim obradama pop pjesama, tradicijskim hrvatskim pjesmama, ali i skladbama klasičnog zborskog sloga. Sudjelovali su amaterski zborovi, vokalni ansambli i klape, dječji zborovi, zborovi općeobrazovnih i glazbenih škola. 

Informacije: 091 30 27 417

Nagrade 15. natjecanja hrvatskih pjevačkih zborova-Zagreb 2020.

Ključne riječi:

Skip to content