Izložba fotografija “Goran Kauzlarić, offf off”

Dok sa smiješkom promatraš svijet 

(Grupa 220)

Otvorenje izložbe: 12.12.2023. u 14 sati, galerija Moduor

Trajanje izložbe: 12.12.2023.- 10.01.2024.

Ulaz je besplatan!

 

Goran Kauzlarić je fotograf koji, kad nije na određenom fotografskom zadatku, reagira na sve što ga okružuje ako u tom času procjeni da je motiv fotogeničan. Kao voajer, kao znatiželjnik i kao ljubitelj ljepote fotografira zanesen slikovitošću scena koje se pred njim i oko njega odvijaju. Ova izložba presjek je fotografija iz različitih ciklusa kojima se Goran Kauzlarić predstavlja s pretežnim naglaskom na Trešnjevku, najveći i najmnogoljudniji zagrebački kvart u kojem se doista toliko toga može vidjeti i doživjeti, a zahvaljujući fotografijama Gorana Kauzlarića i naknadno proživjeti kao radost sadržaja, prizora, ugođaja, kao raznolikost koja krasi naše dane.

Branka Hlevnjak

 

Goran Kauzlarić, biografija

Goran Kauzlarić bavi se autorskom i deko fotografijom. Želi ponajprije kreirati, izraziti se, igrati se. Voli shabby i jazzy atmosfere, glitch, fotoapstrakcije, kolorističke eksperimente, strip-art, velike i male formate, street shooting (portreti, dizajnerski posteri, eksterijeri, interijeri, arhitektura, klubovi, kafići), a voli se igrati i u završnoj obradi fotki (kolažiranje, kaširanje, gužvanje, peglanje, miješanje tehnika: papir, canvas, roll up, kulise, scenografija, daske, kutije). Često radi neizoštrene bluraste fotografije, ili istražuje i povećava neki detalj do jedva čitljive pikselizacije. Tako doživljava / bilježi i Zagreb: sasvim osobno. Nisu to karakteristične vedute grada, nego ukradeni detalji, neobično u svakodnevnom. Nisu to ciljana snimanja, nego usputne zabilješke, osvrt preko ramena, u poluokretnu, zalutali pogled kojeg je privukala neka neobična linija, bljesak boje ili svjetla. Neke nove linije moderne arhitek(s)ture koje pomalo iscrtavaju novu fizionomiju grada, subjektivni doživljaj glazbene i klupske scene, izazovni i otkačeni zg-izlozi, lica grada i njegovih stanovnika. Autor je izlagao na 15-tak samostalnih i kolektivnih izložaba u raznim kulturnim ustanovama, te u galerijama HDLU, Modulor, Mochvara i Dizzconcept, sudjeluje na radionicama i rezidencijama, a voli raditi ilustiracije za knjige i publikacije, foto-suvenire, ambijentalne i dekorativne fotografije za uređenje interijera, street-art eksperimente…

 

Na otvorenju 12.12.23. u 14 sati gostuju Jadran Grubišić i D Klemenza: Rok-lutkarski show

… razgovor stihova, glazbe i lutke, koji stvara potpuno novu izražajnu formu…

Jadran Grubišić (Osijek, 1984.)
Završio je glumu i lutkarstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Igrao je u HNK-u u Osijeku, HNK Ivan pl. Zajca u Rijeci, Dječjem kazalištu u Osijeku, Gradskom kazalištu lutaka u Rijeci, Zagrebačkom kazalištu lutaka, Dječjem kazalištu Dubrava u Zagrebu, Teatru &TD, GK Trešnja, te sudjeluje na domaćim i međunarodnim dramskim i lutkarskim festivalima. Osim glumom, voditelj je brojnih radionica glume i lutkarstva za djecu, mlade i odrasle. U Gradskom kazalištu Trešnja bio je voditelj dramskog studija. Sudjelovao je kao glumac i lutkar u emisijama za djecu na HRT-u. Glumio u seriji Ruža Vjetrova (Luka). Od 2008. do 2010. bio je stalni član ansambla GKL Rijeka. Trenutno živi i radi u Zagrebu, od 2013. je zaposlen u Zagrebačkom kazalištu lutaka u kojemu je ostvario niz uspješnih uloga koje prepoznaje publika i kritika.

 

 

 

Izložba fotografija “Goran Kauzlarić, offf off”
Skip to content