COOL SCHOOL – ljetne praznične radionice za djecu

Od 26.6. do 7.7.2023. od 10 do 11:30 sati

Centar za kulturu Trešnjevka

 

Početak ljetnih praznika u CeKaTe-u ćemo provesti maštareći, slikajući i stvarajući. U prva dva tjedna praznika, pridružite nam se na 3 modula likovnih i drugih kreativnih radionica! Program „Cool School“ traje od 26.6. do 7.7.2023. od 10 do 11:30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Sva djeca imaju priliku jutra na praznicima provesti u kreativnoj igri, zabaviti se i naučiti nešto novo. Radionice pokazuju kako je škola totalno cool i fora kad ju možete sami izabrati. Sve radionice su besplatne! Program je ostvaren uz potporu Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

PRIJAVITE SE OVDJE!

 

Kreativne radionice, voditelj: Zeleni klik!, 26. – 30.6.2023.

  • Papir do papira – kutija
    Izradit ćemo konstrukciju od kartona koju ćemo zatim iskaširati i napraviti neobične kutije.
  • Cvijeće na asflatu- igra s kredom
    Na radionici dijete će napraviti svoj autoportret uz pomoć svojih prijatelja te osvijestiti prirodu koja ga okružuje. Igra s kredom potiče finu motoriku, razvija kreativnu maštu te razvija osjećaj za harmoniju, boju i ritam.
  • Prenesi fotografiju na platno- transfer tehnika
    Na radionici ćemo otkriti nove mogućnosti dekoriranja tkanine. Uporabom ovog medija lako možemo prenijeti tisak i kopije laserskih tisaka, članke iz novina ili slike iz časopisa na odabrani predmet.
  • Recikliraj i zasviraj- izrada glazbenih instrumenata od recikliranih materijala
    Na radionici ćemo napraviti glazbene instrumente poput šuškalice, kastanjeta i bubnjeva od recikliranih materijala.

Likovne radionice Maštokvart – Trešnjevka, voditeljica: Eva Herceg, 26. – 30.6.2023.

  • Konceptualizacija ideje i kroki crteži

Ulazak u ideju kvarta: što je to kvart, kakav bi on trebao biti, kakav je sad, koje su dječje i ljudske potrebe jednog kvarta, kako kvart može biti bolji, koje komponente kvart treba imati da bi se ljudi u njemu osjećali dobro, sigurno, sretno

  • Daljnja razrada i definiranje

Teme su: Stambena zona Trešnjevke, Prehrambena zona Trešnjevke, Kulturna i edukativna zona Trešnjevke, Sportsko – rekreacijska zona Trešnjevke. Rad u grupama – svaka grupa radi na zajedničkom crtežu na kojem osmišljavaju i nude rješenja za zadanu trešnjevačku zonu

  •  Izrada maketa

Nakon planiranja i osmišljavanja, 3. dan se kreće u izradu maketa. Timovi kroz maketu trebaju prikazati svoje ideje i prijedloge rješenja na pojedine probleme kvarta

  •  Dovršavanje maketa, kaširanje i detalji, izrada transporta

Radi se na dovršavanju maketa i izradi detalja (tipa životinje, ljudi, krošnje, livade, ograde…)

  •  Bojanje i prezentacija

Posljednji dan dovršavaju se dijelovi koji još nisu dovršeni te polaznici zajednički bojaju i ukrašavaju maketu po vlastitom nahođenju. Potiče se suradnja i cjelovitost projekta. 

Kreativne radionice, voditeljica: Sanja Pribić, 3. – 7.7.2023.

  • Obrada autorske slikovnice „Kako je Zeko izgubio uši, a Koza dobila rogove“ – čitanje slikovnice, razgovor o radnji i izrada „nastavka“ slikovnice.
  • Korištenje sušenih latica cvijeća kao dijela ilustracije. Razgovor o načinu sušenja, i rad na zadanu temu.
  • Obrada autorske slikovnice „Putovanje plave suze“ – čitanje slikovnice, razgovor o radnji i izrada stripa na zadanu temu, vezanu uz slikovnicu.
  • Zajednička izrada karata za društvenu igru Crni Petar.
  • Obrada dijela autorske slikovnice „Baka Lina“ – čitanje odlomka iz slikovnice i timski rad na velikoj, zajedničkoj ilustraciji, „nastavku“ slikovnice.

Keramolabos 26. – 27.6. i  3. – 4.7.2023. od 10 do 12 sati, radionice keramike za djecu osnovnoškolskog uzrasta (od 7 do 14 godina)

26.6. i 27.6. oblikovanje (nakon sušenja radovi se peku) od 10 do 12 sati

3. i 4. 7. dorada (farbanje i glaziranje) od 10 do 12 sati

KERAMOLABOS

 

COOL SCHOOL – ljetne praznične radionice za djecu
Skip to content