2. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe

Svim zaljubljenicima u vokalnu/zborsku glazbu, posebno folklornu, sa zadovoljstvom predstavljamo drugo izdanje Natjecanja hrvatske tradicijske vokalne glazbe. S obzirom na prethodni veliki interes ansambala za ovo natjecanje vjerujemo da će se ove godine prijaviti još veći broj zborova i vokalnih ansambala.

Već sedamnaestu godinu za redom Zagrebački glazbeni podij priređuje Natjecanje/Festival pjevačkih zborova. Godišnji je to pregled zborova koji su se u sezoni istaknuli posebnim umjetničkim dostignućima.
1. Natjecanje pjevačkih zborova održano je 1997. godine, a od 2003. i Festival (manifestacija nenatjecateljskog karaktera), te se od tada ove dvije manifestacije organiziraju bienalno. Nakon jubilarnog 10. natjecanja (2010. g.) po prvi puta se organizira i natjecanje za folklorne zborove: 1. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe (2011. g.) i od tada se izmjenjuju natjecanja – klasičnih i folklornih zborova.

Za 2. Natjecanje hrvatske vokalne tradicijske glazbe – Zagreb 2013. očekuje se prijava većeg broja klasičnih i folklornih zborova, od kojih će 20-ak ponajboljih dobiti priliku nastupati u KD Vatroslava Lisinskog. Pored Natjecanja organizirat će se i popratni program – predavanja, radionice te koncerti gostujućih umjetnika i ansambala, te će se tako omogućiti i svim ostalim ljubitelji vokalne glazbe koji ne nastupaju na Natjecanju da budu dio Festivala pjevačkih zborova – Zagreb 2013.

Veliku ulogu u organizaciji imaju i partneri Zagrebačkog glazbenog podija. Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog nudi izvođačima najbolje uvjete nastupanja, Muzička akademija omogućava prostor za održavanje radionica i predavanja, a tu su i Hrvatsko društvo skladatelja i Institut za etnologiju i folkloristiku za uvijek potrebna stručna savjetovanja.

Ovim putem pozivimo sve zainteresirane folklorne i klasične zborove, male vokalne ansamble i klape da se prijave za sudjelovanje na 2. Natjecanje hrvatsketradicijske vokalne glazbe, koje će se održati 24. – 26. svibnja 2013. godine. Kategorije i uvjeti sudjelovanja opisani su u propozicijama Natjecanja, a rok za prijavu je do 15. ožujka 2013.

Propozicije 

Prijavnica 

 

Prijave za Festival pjevačkih zborova _ Zagreb 2013.

Ključne riječi:

Skip to content