Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka okupljajući oko 120 ansambala, odnosno više od 3000 glazbenika, nudi istima mogućnost javnog predstavljanja svog glazbenog programa te međusobnu razmjenu iskustava. Sve samo s jednom ciljem: poticanje glazbenog amaterizma kao važnog čimbenika kulturnog razvoja društva.

U 2013. godini, između ostalog, Podij priprema dvije značajne manifestacije:
36. susrete zagrebačkih glazbenih amatera
2. natjecanje hrvatske vokalne tradicijske glazbe

Susreti zagrebačkih glazbenih amatera najmasovnija je glazbena manifestacija koja se održava već 36. godinu. Za pjevačke zborove, male vokalne sastave, tamburaške i puhačke orkestre, te školske zborove Grada Zagreba koji žele sudjelovati na državnim susretima glazbenih amatera u sklopu Susreta održat će se i selekcijski koncerti i to u suradnji s našim partnerima: Hrvatskim saborom kulture i Agencijom za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Ovogodišnje Natjecanje folklornog programa održat će se 24.-26. svibnja u sklopu Festivala pjevačkih zborova, a pored natjecateljskog dijela biti će organiziran i popratni program – predavanja, radionice te koncerti gostujućih umjetnika i ansambala. Ovim putem pozivimo sve zainteresirane folklorne i klasične zborove, male vokalne ansamble i klape da se prijave za sudjelovanje na 2. Natjecanje hrvatske vokalne tradicijske glazbe, koje će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Kategorije i uvjeti sudjelovanja objavljeni su na ovim stranicama u propozicijama Natjecanja.

Pored Natjecanja i Sureta zagrebačkih glazbenih amatera organizirat ćemo i druge programe:
– Svečanost glazbe – Fête de la Musique 2013,
– Svjetski zborski dan – Pjevajte zborovi svijeta,
– Ciklus koncerata Cantate Domino,
– Seminar za dirigente,
– Edukativne programe za učenike osnovnih i srednjih škola,
– Promenadne koncerte puhačkih orkestara i dr.

 

Program u 2013.
Skip to content