TREPS

19. TREPS (travanj – svibanj 2024.)

 

SUSRETI

 • 12-14. travnja 2024. (probe od 15 i nastup od 19 sati)
 • 19-21. travnja 2024. (probe od 15 i nastup od 19 sati)
 • 26-28. travnja 2024. (probe od 15 i nastup od 19 sati)
 • 13., 20. i 27. travnja 2024. TREPSIĆ (probe od 12 i nastup od 13 sati)

 

TREPS FESTIVAL

 • 10-11. svibnja 2024. (probe od 15 i nastup od 19 sati)
 • 11. svibnja 2024. TREPSIĆ (probe od 12 i nastup od 13 sati)

 

PRAVILA  TREPS SUSRETA PLESNIH GRUPA

 

TREPS susreti i festival afirmiraju plesni izraz i plesnu umjetnost na Trešnjevci, u Zagrebu i Hrvatskoj te tako doprinose razvoju nezavisnoga plesnoga stvaralaštva. TREPS umrežava i okuplja zaljubljenika u ples od najranijeg djetinjstva do onih malo starijih.

 

Prijava i kotizacija

 

Na TREPS Susrete prijaviti se mogu amaterske i profesionalne plesne skupine, škole, ansambli i pojedinci. U natjecateljski program mogu se prijaviti samo amateri, a u revijalni program i amateri i profesionalci. Jedna grupa može prijaviti najviše 7 koreografija.  Prijavljene koreografije smiju trajati do 4 minute.

 

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu sa svim potrebnim podatcima navedenim u prijavnici i poslati ju e-poštom na treps.info@gmail.com.

 

Prije početka TREPS susreta svakoj će grupi biti poslan račun prema kojemu će uplatiti kotizaciju. Grupe uplaćuju kotizaciju u iznosu od 180,00 kn za registraciju i prvu koreografiju te 100,00 kn za svaku sljedeću prijavljenu koreografiju. Video snimanje koreografija naplaćuje se dodatnih 70 kuna. Kotizacije se uplaćuju najkasnije pet radnih dana prije nastupa.

 

Kategorije

 

Svaka se koreografija prijavljuje u određenu plesnu, dobnu i natjecateljsku kategoriju.

 

Plesne su kategorije:

 1. klasični balet
 2. suvremeni ples ili modern
 3. show, jazz, step…
 4. urbani plesni stilovi

 

Dobne su kategorije (grupa  prijavljuje u onu kategoriju kojoj pripada 2/3 plesača):

 1. TREPSIĆ – mala djeca: 3-6 god.
 2. djeca 1: 7-9 god.
 3. djeca 2: 10- 12 god.
 4. juniori: 13-16 god.
 5. seniori: 17-25 god.

 

Ocjenjivanje

 

Ocjenjivački sud sastoji se od najmanje triju članova, renomiranih plesnih stručnjaka, plesača i/ili koreografa koji ocjenjuju:

 • koreografiju / kreativnost u plesnom izričaju (maksimalno 10 bodova);
 • izvedbu / uvježbanost elemenata koreografije / primjerenost koreografije uzrastu i mogućnostima grupe (maksimalno 10 bodova);
 • izražajnost / umjetnički dojam (maksimalno 10 bodova).

 

Koreografije prijavljene kao revijalne žiri ne procjenjuje, osim ako ne smatraju da bi trebale biti pozvane za daljnji nastup na TREPS Festivalu. Jedna plesna grupa može u istoj plesnoj i dobnoj kategoriji proći na TREPS Festival sa samo jednom koreografijom.

 

Ocjenjivački sud može umanjiti ocjenu ili diskvalificirati grupu zbog na bilo koji način neprikladne glazbe, teksta, šminke, geste itd., također zbog neprikladna ponašanja voditelja i navijača prema drugim natjecateljima, voditeljima, žiriju ili publici.

 

Ocjene se  daju na uvid voditeljima i članovima grupa, a koreografije koje prolaze u Festival objavljuju redom bodovanja.

 

Po kategorijama na TREPS festival upućuje se 5 koreografija iz kategorije klasični balet, urbani plesni stilovi i Trepsić te po 10 koreografija iz kategorija suvremeni ples i modern te i show, jazz, step…

 

Odluka žirija je konačna. Nakon objave rezultata održava se okrugli stol s članovima ocjenjivačkoga suda u kojem se može sudjelovati i virtualno putem platforme ZOOM.

 

Najbolje koreografija sa Susreta nastupit će na TREPS Festivalu i natjecati se za 1.-3. mjesto ukupno. Ocjenjivački sud dodjeljuje i grand prix za najboljeg izvođača/izvoiđačicu ili ansambl.

 

Tehnički info

 

TREPS Susreti održavaju se na kazališnoj pozornici širine portala 8,20 m x 14 m ukupna dubina pozornice, podloga je baletni pod na drvenim daskama. U pozadini se nalazi bijelo projekcijsko platno.

 

Za svaku koreografiju bit će osiguran termin od 7 minuta za probu na pozornici.

Probe počinju u 15 sati, a nastup u 19 sati. Za TREPSIĆ probe kreću u 12 sati s nastupom u 14 sati.

 

Svi sudionici dobivaju priznanje za sudjelovanje na 18. TREPS susretima plesnih grupa i 18. TREPS Festivalu.

 

Snimke glazbe u mp3 formatu i fotografiju skupine ili koreografije potrebno je poslati na mail treps.info@gmail.com .

 

Skip to content