U Noći muzeja 27. 1. predstavio nam se Odsjek za medijski dizajn Sveučilišta Sjever iz Koprivnice, kroz izložbu, četiri  radionice u vodstvu njihovih studenata, te kroz projekcije radova studenata (fotografije, filmovi, radio-drama) u dvorani Cekate-a.

Radovi su nastali na kolegijima koje vode profesori Igor Kuduz, Simon Bogojević Narath, Dubravko Kuhta, Winton Afrić, Niko Mihaljević, Andro Giunio i Iva-Matija Bitanga. Radovi su iz područja grafičkog dizajna, multimedije, fotografije, ilustracije, i scenografije.

Program u Noći muzeja trajao je od 18-23 sata.

Detaljan program:

18:00 Otvorenje izložbe u galeriji i projekcije filmova u dvorani i foajeu

18:30 Scenografska radionica: radionicu je vodila  Lucija Gudek, studentica 3.godine, a na njoj  se zajedno s polaznicima izrađivala scenografija za predstavu Alisa u zemlji čudesa. Maketa se izrađivala od kartona, papira, plastelina.

18:30 Radionica uveza; radionicu je vodila Monika Matak, nekadašnja studentica Sveučilišta sjever, te su uz njeno vodstvo polaznici izradili i uvezali katalog izložbe. Uz pomoć rezalice, igle, papira i uz visoke doze kreativnosti naučila se najosnovnija tehnika uveza.

19:00 Radionica kaligrafije; radionicu je vodio Leo Kirinčić, student 1. godine. Polaznici su uz pomoć voditelja isprobali vještinu ispisivanja slova tušem na papiru. Kist, pisanje, slikanje, sve u jednom.

19:00 Fotografska radionica; voditelj radionice je bio Filip Reberski, student 1. godine, a tema radionice kadriranje.

 

Izložba je otvorena do 16. veljače

Završni radovi/izložba

Ključne riječi:

Skip to content