Zajednička izložba Likovne i Fotografske sekcije zaposlenika Ericsson Nikola Tesla

8. – 24.6.2022.

Otvorenje izložbe
Srijeda, 8.6.2022. u 19 sati, galerija Modulor

Sažetak

Zajednička izložba Likovne i Fotografske sekcije zaposlenika Ericssona Nikole Tesle (Trešnjevka, Zagreb). Predstavljamo radove nastale kroz zajednička druzenja, organizirane radionice i u okrilju naših domova.

Likovna sekcija zaposlenika ENT

Likovna sekcija zaposlenika ENT osnovana je sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeca sto se podudara i s početkom rada nekadašnje kompanijske ETK galerije (dodijeljenog internog prostora za izlaganje u sklopu kompanijskog restorana – gdje smo izložbama nastojali biti oštra konkurencija kavi nakon ručka).

Sekcija je tijekom svoga postojanja bila okupljalište više desetaka zaposlenika (i umirovljenika) ujedno i ljubitelja umjetnosti s potrebom za likovnim izrazom. Samotnjački hobi se pretvorio u zajednička druženja i organizirane radionice. Neki od tih radova su izloženi i na ovoj Izložbi.

Fotografska sekcija zaposlenika ENT (SUF)

Sekcija za umjetničku fotografiju (SUF) djeluje unutar kompanije Ericsson Nikola Tesla od 1980. godine. U to vrijeme radile su se crno-bijele fotografije. Sekcija je djelovala pod vodstvom naših poznatih umjetnika fotografije Marije Braut i Pere Dabca.

Naši članovi izlagali su svoje radove u kompanijskoj galeriji (ETK galerija), a bilo je i samostalnih izložbi izvan Nikole Tesle. Danas se uglavnom rade color fotografije.

Ovom prigodom željeli bismo naše radove prezentirati i ljudima van kruga Ericssona Nikole Tesle.

Izložba se može besplatno pogledati od 8. do 24. lipnja 2022. u galeriji Modulor.

 

Zajednička izložba Likovne i Fotografske sekcije zaposlenika Ericsson Nikola Tesla
Skip to content