UPISI NA TEČAJEVE I RADIONICE

16.9. – 7.10.2020.

od 10 do 20 sati u tajništvu Centra za kulturu Trešnjevka

Informacije: 01/3027-411, info@cekate.hr

 

 

RADIONICE I TEČAJEVI U CENTRU ZA KULTURU TREŠNJEVKA

 

1. PLESNI STUDIO CEKATE ZA DJECU I MLADE 

Voditeljica: Valentina Crnić, koreografkinja i plesna pedagoginja
Trajanje: tijekom školske godine
Početak: 7.9.2020.
Broj polaznika: do 15 po grupi
Grupa I: JAZZ KIDS
– uzrast 4-7 godina
– plesno predznanje nije potrebno
– plesni izrazi: osnove baleta, jazz dance, show dance
– termin: ponedjeljak i srijeda, 17:30-18:30
– cijena: 200 kn/mj.
Grupa II: JAZZ CONTEMPORARY
– uzrast 8-11 godina
– plesno predznanje je potrebno
– ples i izrazi: jazz dance, show dance, osnovni elementi suvremenog plesa
– termin: ponedjeljak i srijeda, 18:30-19:30
– cijena: 200 kn/mj.
Grupa III: CONTEMPORARY MODERN
– uzrast 12+
– napredno plesno predznanje je uvjet
– plesni izrazi: suvremeni i moderni ples, plesna improvizacija, razvijanje osobnoga stila
– termin: ponedjeljak i srijeda, 19:30-21:00
– cijena: 220 kn/mj.

2. START ART, POČETNA I NAPREDNA GRUPA

Voditeljica: Vesna Šantak

Trajanje: od listopada do lipnja

Termin: srijedom i četvrtkom od 11 do 13, početak: 1.10.2020. (mogućnost i online pohađanja programa)

Broj polaznika: do 10

Cijena: 100 kn za umirovljenike, 150 kn za ostale

U okviru ovog programa osmišljenog od strane voditeljice Vesne Šantak polaznici uče različite likovne tehnike,pritom se koristeći se različitim likovnim sredstvima. Pristup je individualan. Na kraju programa slijedi i završna izložba (zavisno od epidemioloških mjera, izložba može biti i online). Sav potreban materijal je osiguran.

3.  RADIONICA OBLIKOVANJA PREDMETA OD KERAMIKE

Voditeljica: Nada Benc Štuka

Trajanje: tijekom 2 mjeseca

Termin: ponedjeljkom od 17 do 20, početak: 5.10.2020.

Broj polaznika: do 7

Cijena: 350 kn mjesečno, 700 kn ciklus (2 mjeseca)

Radionice oblikovanja keramike provode se u dvomjesečnim ciklusima. Polaznici oblikuju umjetničke predmete od raznih vrsta glina, uče razne tehnike oblikovanja i obrade, te prolaze cijeli proces zaključno sa glaziranjem i pečenjem. Materijal je osiguran, grupe su male radi individualnog pristupa. Prvi upisni ciklus je za polaznike sa nužnim predznanjem oblikovanja.

4. ART TERAPIJA, CIKLUS RADIONICA KREATIVNOG IZRAŽAVANJA

Voditeljica: Tara Beata Racz

Trajanje: tijekom 2 mjeseca

Termin: četvrtkom od 18 do 20, početak: 1.10.2020.

Broj polaznika: do 10

Cijena: 250 kn mjesečno, 500 kn ciklus (2 mjeseca)

Terapija umjetnošću u sebi integrira ekspresivne karakteristike umjetnosti i eksplorativne karakteristike psihoterapije. U terapiji umjetnošću naglasak je na stvaralačkom procesu i umjetničkom predmetu kao sredstvima izražavanja i komunikacije koji zajedno s terapeutom i klijentom čine dinamičku prostornu trijadu. Tehnike terapije umjetnošću temelje se na činjenici da je slika u bližem kontaktu s nesvjesnim, te da čovjekove misli i osjećaji koji dolaze iz nesvjesnog puno prije nalaze svoj izraz u slikama nego riječima. Kako čovjek likovno izražava svoja unutarnja stanja, misli, osjećaje i iskustva, tako kroz verbalizaciju tih sadržaja može osvijestiti svoje unutarnje konflikte i potisnute aspekte psihe. Svaki pojedinac posjeduje latentnu sposobnost da vizualizira svoje unutarnje sukobe i kreativno se izrazi, a sam konačni proizvod je manje važan od kreativnog procesa u koji je pojedinac uključen. Cilj ovih radionica je da se umjetničkim i kreativnim aktivnostima pomogne pojedincu da se prilagodi novonastalim izazovima u svojoj okolini, da potakne samorazumijevanje, da razvija empatiju i suosjećanje te da poboljša kvalitetu života.

Ovaj ciklus radionica zamišljen je u obliku kreativnih likovnih radionice u ukupnom trajanju od dva mjeseca. Radionice bi se održavale jednom tjedno u trajanju od 2 sata (120 minuta). Radionice su konceptualizirane tako da se jedna radionica nadovezuje na drugu međusobno se nadopunjujući, te se na kraju ciklus zaokružuje u cjelovito iskustvo prirodnog tijeka.

https://www.youtube.com/watch?v=AURejiQE-AQ

https://www.youtube.com/watch?v=la-1RysOZWE

5. WRITERS ROOM – SCENARISTIČKA RADIONICA

Voditeljica radionice Diana Pečkaj Vuković, poznata hrvatska scenaristica, autorica i scenaristica hit tv-serija (Ljubav u zaleđu, Sve će biti dobro, Dolina sunca,  Pod sretnom zvijezdom, Vatre Ivanjske, Pogrešan čovjek) na intenzivnoj trodnevnoj radionici podijelit će s vama svoje veliko i neposredno iskustvo i prenijeti vam tajne ovog specifičnog televizijskog žanra.

Naučite osnove dramaturgije  i pravila rada na scenariju televizijskih serija velikih formata; telenovela, sapunica i dnevnih drama, saznajte kako se od početne ideje razvija i strukturira priča, osmišljavaju likovi i njihovi odnosi, kako se pišu scenoslijedi, scenariji za epizode, dijalozi i replike… Saznajte kako funkcionira scenaristički tim (writers room) i još mnogo sasvim praktičnih stvari o tom zanimljivom i unosnom poslu…

Radionica je namijenjena amaterima ali i piscima s iskustvom i dramaturškim obrazovanjem. Ovo je prilika da steknete specifično znanje koje će vam omogućiti da se okušate kao samostalan autor/ica ili se spremno uklopite u scenarističke timove velikih televizijskih serijala.

Polaznici radionice će dobiti opsežan uvid u materiju, a zatim i priliku da naučno primjene na mentoriranim praktičnim vježbama uz konstruktivan feedback.

VRIJEME:

četvrtak, 12.11.2020. od 17.00 do 21.00
petak, 13.11.2020. od 17.00 do 21.00
subota, 14.11.2020. od 10.00 do 13.00

Cijena: 1.000 kuna
Maksimalan broj polaznika: 10

6. DRAMSKA GRUPA ZA ODRASLE: KAZALIŠTE U ZAJEDNICI

Voditeljica: Mia Matasić

Trajanje: od 3.11.2020. – 31.5.2021.

Termin utorkom 19-21h (Velika dvorana CeKaTe)

Broj polaznika: max. 20

Mjesečna članarina: 150 kn

Dramska skupina za osobe 18+ kroz petomjesečni proces rada na sceni Centra za kulturu Trešnjevka polaznike će osloboditi od straha od javnog nastupa, pospješiti njihove komunikacijske vještine te glumačke sposobnosti. Radionica se održava utorkom od 19 do 21 sat na sceni CeKaTe-a. Polaznici ne moraju imati prethodno scensko iskustvo, iako je ono poželjno, jer će zajedno s dramskom pedagoginjom i glumicom Gradskog kazališta Jastrebarsko pripremiti završnu predstavu, koju će izvesti na sceni CeKaTe-a.

7. FILMSKA I VIDEO RADIONICA – SNIMI SVOJ FILM, POSTANI HITCHCOCK

Cijena: 350 kuna
U cilju što efikasnijeg i profesionalnijeg rada broj polaznika ograničen je na 10.

POČETAK: 19.10.2020.
Radionica traje mjesec dana a odvija se u redovitim večernjim terminima:
ponedjeljkom i srijedom od 20.30 do 22.00.

VODITELJ
Vedran Mihletić profesor je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Inicijator je i utemeljitelj Odsjeka produkcije i dodiplomskog studija Produkcije pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

PROGRAM
Filmska i video radionica namijenjena svim uzrastima. Program je posebno koristan srednjoškolskoj populaciji i studentima, te je odlična priprema za sve koji žele upisati Akademiju dramskih umjetnosti ili se baviti filmom i videom. Svrha programa jest kroz teoretska predavanja i praktičan rad potaknuti sadašnje i buduće vlasnike video opreme na kreativan i zanatski relevantan pristup oblikovanju ambicioznijih audiovizualnih projekata. Ovladavši temeljnim znanjima video i filmskog rukopisa svaki će pojedini autor amater biti inspiriran za kreativni pristup stvaranju filmova.

Nakon 8 termina teoretskih predavanja i radionica polaznici po pripremljenim scenarijima, uz mentorski nadzor voditelja, snimaju vlastiti film te ga montiraju u profesionalnom montažnom studiju. Na završnoj projekciji predstavljaju svoj rad javnosti. Radionica i predavanja se odvijaju u video učionici Centra, gdje polaznici na raspolaganju imaju svu potrebnu opremu. Dio predavanja će se realizirati na ADU.

PREDAVAČI
Svaka pojedina specifična tema ugostit će relevantne predavače, profesore s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, kao i renomirane autore iz profesionalne prakse.

POPIS PREDMETNIH JEDINICA
O filmskom i video mediju
Filmske i video forme i žanrovi
Temelji filmske režije
Temelji snimanja
Temelji montaže
Zvuk na filmu i videu
Filmska glazba
U potrazi za temom
Kako napisati scenarij
Kako raditi s glumcima
Kako producirati video film
Projekcije profesionalnih video filmova
Oblikovanje scenarija za zadani rad
Priprema snimanja i obrade
Projekcije proizvedenih video radova

 

RADIONICE I TEČAJEVI U DRUŠTVENOM DOMU PREČKO

 

1.MUSIC&ART – RADIONICA ZA DJECU S MARTINOM ŠVER

od 3.10.2020. – 19.6.2021.

subotom od 13 do 14 sati, Prečko 2a

Uzrast: 4-10 godina
Cijena: 200 kuna mjesečno

Radionice su namijenjene djeci koja žele svirati klavir i stvarati likovne radove uz pratnju klavira, okruženi glazbom uživo. Autorica Martina Šver uspješno je vodila brojne art radionice u Centru za kulturu Trešnjevka, uključivo postavu vlastitog mjuzikla za djecu Mišolovka: priča o mački koja je lovila ideje.

2. ZORAN ŠĆEKIĆ: TEČAJ GITARE, GLAZBENA TEORIJA I KOMPOZICIJA

od 3.10.2020. – 19.6.2021.

subotom od 14 do 16 sati

Cijena: 300 kuna mjesečno

Znanje glazbene teorije i vještinu sviranja gitare (akustične, električne, bas) moguće je usavršiti podjednako dobro pod vodstvom nagrađivanog skladatelja i svestranog mentora Zorana Šćekića. S Centrom za kulturu Trešnjevka surađuje od 2018. godine kada u Centru održava svoj festival mikrotonalne glazbe miCROfest te vodi radionicu skladanja za glazbene amatere starije od 55 godina. Poduka iz teorije glazbe obuhvaća osnove teorije, aranžiranje za ansamble, upoznavanje instrumenata te pripremu partiture za probu odnosno izvedbu s ansamblom, ovisno o individualnim potrebama i predznanju svakog pojedinog polaznika.
Više o mentoru: http://www.zoranscekic.com/

3. VOCAL LAB BY LELA KAPLOWITZ

od 3.10.2020. – 19.6.2021.

subotom od 10 do 13 sati

Cijena: 300 kuna mjesečno

Vocal lab by Lela nastavlja s radom 3. listopada 2020. godine i radosno očekuje nove vokalne soliste. Tečaj pjevanja s Lelom otvoren je za sve generacije.

4. POP I JAZZ PJEVANJE S VESNOM PISAROVIĆ

od 3.10.2020. – 19.6.2021.

subotom 

Cijena: 300 kuna mjesečno

U radionici hrvatske pop i jazz pjevačice s međunarodnom karijerom, polaznici ( u dobi 15+) će naučiti više od pjevanja: pravilna artikulacija teksta i scenski nastup uža su specijalnost profesorice fonetike, hrvatske pop ikone i magistre jazz izvedbe Vesne Pisarović.

5. Tečaj izrade prirodnih preparata za osobnu higijenu i zdravlje

Voditeljica: Vanja Budimir

Trajanje: 4 termina (15.10. – 5.11.2020)

Termin: četvrtkom 16.30-18h (Dom Prečko, Prečko 2a // ili online)

Broj polaznika: max. 12

Kotizacija: (uključuje materijal i dezinficijens): 250 kn

Polaznici će naučiti samostalno izraditi sapun, dezinficijens za ruke, liniment kremu za bebe, te osnovne prirodne kreme za kožu. Radionica je posebno korisna za sadašnje i buduće mame. Osim što će steći znanja koja su i inače korisna, a danas i prijeko potrebna (u doba krize koronavirusa), polaznicima svi proizvodi ostaju na daljnje korištenje ili darivanje dragim osobama.

 6. Permakultura i reciklaža za održivu zajednicu, bolje zdravlje i poboljšanje budžeta kućanstva

Voditeljice: Daša Filipčić i Nikolina Turčinović Dupor

Trajanje: 4 termina (12.10.-2.11.2020)

Termin: ponedjeljkom 16-17h (Dom Prečko, Prečko 2a // ili online)

Broj polaznika: max. 12

Kotizacija: (uključuje materijal i dezinficijens): 250 kn

Edukacija o permakulturi, reciklaži i prednosti svakodnevnog aktivnog ekološkog djelovanja kao osnovi za podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici. Osim znanja o održivom suživotu ljudi i prirode, polaznici će kroz praktični rad steći neposredna znanja o uzgoju biljaka koje pozitivno utječu na zdravlje, te prehrambenih biljaka. S tim znanjem, polaznici će moći poboljšati svoje zdravlje, ali i kućni budžet. Edukaciju vode stručnjakinje iz udruge Zeleni klik!, a program će se izvoditi pretežito u prirodi i u prostorijama Doma Prečko (mogu se izvoditi i online, ukoliko bude potrebno zbog COVID-19).

 

 

 

 

UPISI NA RADIONICE I TEČAJEVE
Skip to content