UPISI NA RADIONICE DRUŠTVENIH I LATINO-AMERIČKIH PLESOVA PLESOVA (50+)

KLUB MELISA

SOCIO- KULTURNI PROGRAMI PO MJERI GRAĐANA TREĆE ŽIVOTNE DOBI

UPISI: od 22. do 31.8.2022. / upise ćemo primati i tijekom rujna za polaznike koji će nam se pridružiti početkom listopada 2022.

Upise možete ostvariti prijavom na broj telefona: + 385 1 3027411 ili  e-mail: info@cekate.hr

Trajanje semestra: 6.9.2022. –  22.12.2022.

Ukupno 30 termina po sat i pol / utorkom  i četvrtkom od 20:30 do 22 sata

Gdje: Društveni dom Prečko, Prečko 2a

Radionice su namijenjene  osobama iznad 50 godina.

Voditeljica:  Hana Dužević, koreografkinja i dugogodišnja voditeljica plesne skupine Melisa

Minimalan broj polaznika je 20; maksimalan je 40

Cijena: 100 kuna mjesečno

Metoda rada : Učenjem početnih koraka odabranih plesova, te demonstracija kao i ponavljanje. Svaki semestar obrađujemo određene stilove. Ovaj semestar posvetili smo: Engleskom valceru, Foxtrot, Tango  Rumbi, Sambi i Cha Cha Cha.

Zadnjih 8 termina radimo na koreografiji koju izvodimo na već tradicionalnom Adventskom plesnjaku koji će ove godine biti 22.12.2022.

Zašto plesati ?
Plesne aktivnosti višestruko su korisne i blagotvorne u svakoj dobi, a posebno za osobe iznad 50 godina života. Brojna su istraživanja dokazala povezanost plesnih aktivnosti, zdravlja i kvalitete života osoba iznad 50 godina. Plesne aktivnosti pozitivno utječu na unaprjeđenje mišićne snage i izdržljivosti, kao i na održavanje motoričkih i mentalnih sposobnosti i ravnoteže. Također, ovakva vrsta aktivnosti doprinosi nižem riziku za pojavu demencije i depresije, ali i osteoporoze, dijabetesa, metaboličkog sindroma i određenih koronarnih i cerebrovaskularnih bolesti.
Naravno, osim fizičkih blagodati plesnih aktivnosti, valja istaknuti i pozitivan utjecaj koje imaju i na dojam o nama samima. Pomažu nam razvijanje našeg socijalnog i kulturnog identiteta, a pozitivno utječe na samopouzdanje i osjećaj kontrole nad vlastitim životom. Ples nam pomaže izraziti vlastitu kreativnu energiju i pronaći inspiraciju i unutarnju snagu.
Stoga, sve izlike i opravdanja bacite kroz prozor i uključite se u plesne aktivnosti. Nevažno je koliko mislite da ste vješti, bitno je sudjelovati, zabaviti se i vježbati tijelo i duh.

* U slučaju da se radionice neće održavati uživo radi loše epidemiološke slike i odluke stožera RH imamo mogućnost ZOOM (online) radionice koje će u tome slučaju biti besplatne.

UPISI NA RADIONICE DRUŠTVENIH PLESOVA (50+)
Skip to content