Izložba dječjih likovnih radova UMJETNOST U KONTEKSTU otvorena je u utorak, 6.3. 2012. u 18,30 h

Sudjeluju:  trešnjevačke osnovne škole (OŠ TINA UJEVIĆA, OŠ MATIJE GUPCA, OŠ AUGUSTA ŠENOE, OŠ NIKOLE TESLE, OŠ PREČKO, OŠ VRBANI i OŠ KRALJA TOMISLAVA)

U suradnji sa Cekate-om, Udruga OPA (Odgoj Pažnje) već drugu godinu  organizira niz likovno-umjetničkih radionica za osnovnoškolce, pod nazivom UMJETNOST  U KONTEKSTU. Cilj radionica je promicanje vizualne kulture i dizajna, poticanje vizualnog istraživanja i likovnog izražavanja, razvoj svijesti i estetske osjetljivosti te kritičkog razmišljanja o određenim temama.

Na radionicama su učenici istraživali na koji način je umjetnost povezana sa različitim područjima u svakodnevnom životu (igra, vizualna komunikacija, osjetila, multikultura, ekologija, tradicija, znanost), na način koji nije uobičajen u „klasičnom“ nastavnom procesu.

Tu su nastali brojni likovni radovi u različitim tehnikama, koje ćemo ovom prilikom predstaviti na izložbi. Izložba je vrijedna i zbog toga što se na njoj predstavljaju učenici iz  nekoliko trešnjevačkih škola. Na radionicama je sudjelovalo preko 100 djece, pa je isto toliko mladih autora zastupljeno sa likovnim radovima.

Cilj ove izložbe je da se, uz nastale radove, prezentira i interdisciplinarni pristup u samom procesu rada (kroz manje projekte), odnosno komunikacija izmedju učenika i učitelja.

Izložba je popraćena i katalogom koji daje stručan osvrt na iskustva s radionica.

Trajanje izložbe: do 27.3. 2012.

Ključne riječi:

Skip to content