KULTURNO-ZABAVNA PRIPREDBA 

I MI SMO ZVIJEZDE!

UDRUGA INVALIDA RADA

Nedjelja,  8.12.2022. u 18 sati

Centar za kulturu Trešnjevka

Ulaz je besplatan!

 

Nakon dvogodišnje pauze, s velikim će veseljem Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) organizirati produkciju svojih aktivnosti pod nazivom “I mi smo zvijezde”. Produkcija će se održati u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) u Zagrebu, Park Stara Trešnjevka 1, u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine u vremenu od 18,00 do 19,00 sati uz besplatan ulaz za sve zainteresirane građane.

Očekuje se odaziv dvjestotinjak građana koji će uživati uz raznovrstan sadržaj obogaćen plesnim koreografijama, dramskim izvedbama i glazbenim repertoarom. Dio članova UIR Zagreba će glumiti (dramska skupina), dio će prikazati plesne koreografije (plesna i folklorna skupina), a dio će pjevati prigodne pjesme (pjevački zbor) kojima će se moći priključiti i uzvanici. Uz članove UIR Zagreba, građani će svjedočiti plesnim točkama štićenika Doma za starije osobe Trnje, glazbenom umijeću članova Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, kao i pjevačkom umijeću dječjeg pjevačkog zbora “Zagrebački anđeli”. Neizostavno, u sad već tradicionalnu priredbu, uključit će se i Stručna služba UIR Zagreba točkom iznenađenja. Bogat kulturno-zabavni program dio je trogodišnjeg programa “Kul-turiranje” koji sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i čiji su ciljevi povećanje kvalitete usluga, smanjenje socijalne isključenosti i poboljšanje kvalitete života socijalno osjetljivih skupina, odnosno invalida rada, ostalih osoba s invaliditetom i osoba starije životne.

“Uzevši u obzir dvogodišnju pauzu od javnih nastupanja, izuzetno nam je zadovoljstvo ovogodišnju priredbu ponovo održati uživo. Tom će prigodom osobe s invaliditetom i osobe starije životne dobi, upravo unatoč svojim invaliditetima, tjelesnim oštećenjima i životnoj dobi, na zabavan način prikazati dio aktivnosti kojima su sami okupirani tijekom godine i koje im pomažu poboljšati svoje stanje, kako fizičko, tako i ono psihičko i mentalno. Ove godine će imati i dodatno pojačanje – dječji zbor s kojim će program biti zaista upotpunjen. Pozivam sve građanke i građane grada Zagreba i Zagrebačke županije da 8. prosinca dođu u Centar za kulturu Trešnjevka i zajedno s nama podijele predbožićnu radost. Ulaz je besplatan za sve!” izjavila je uz poziv građanima predsjednica UIR Zagreba Nada Vorkapić.  

Prema zadnje dostupnim podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na dan 30. rujna 2022. godine, u Republici Hrvatskoj je bilo 92.219 registriranih invalida rada, od kojih 14.993 (16,26 %) u Gradu Zagrebu i 7.072 (7,67 %) u Zagrebačkoj županiji. UIR Zagreba na današnji dan s tog područja okuplja njih 7.000 (1,72 %). Za tu su populaciju svakodnevna okupljanja kroz zajednička druženja, razmjenu iskustava, stvaranje brojnih umjetničkih uradaka, rekreaciju i sport, kao i razna savjetovanja, od velikog značaja u smislu utjecaja na poboljšanje kvalitete vlastita života. To je ujedno i ponos UIR Zagreba uzevši u obzir misiju UIR Zagreba – promicati, štititi i poboljšati prava osoba s invaliditetom i ojačati društvenu svijest o ravnopravnosti i jednakosti svih građana. www.uir-zagreb.hr

 

Udruga invalida rada – priredba “I mi smo zvijezde!
Skip to content