Izložba fotografija STADSBIOGRAFIE/BRUSSEL otvorena je od  11. 9. do 22. 9. 2012.

poziv stadsbiografie izlozba u PDF formatu

Može se pogledati u dva izložbena prostora:

 Galerija Modulor: radno vrijeme radnim danom od 10-20 sati
 Galerija PU (foaje kina SC), Savska 25 : radnim danom od 12-20 sati, subotom od 10-13 h

Izložbu je  otvorio: gosp. Antonio Garcia Postigo, izaslanik za gospodarska i trgovinska pitanja pri Veleposlanstvu Kraljevine Belgije u RH

Autori fotografija:
Bart Azare, Barbara Boie, Sven Delport, Anna Marconato, Win Post, Joachim Selvais,  Charles Six, Wouter Spitters, Willem Van Besien, Sam Vanoverschelde, Arnout Willems

 O izložbi: 
Izložba fotografija pod nazivom „Stadsbiografie“ (Biografija grada) bila je izložena u Community Centru De Markten u Bruxellesu u ljeto 2011. godine.

Sada gostuje u Zagrebu u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka, u tri  izložbena prostora: Galeriji Modulor, Galeriji PU (foaje kina SC), i u Teatru ITD-a.

Izložba je to desetak autora-fotografa (tzv. biografa grada)  koji nekoliko godina pohađaju fotografske radionice u DeMarkten centru, a pod vodstvom dvoje fotografa:  Kurta Deruytera i Kristofa Vadina. Svaki od njih predstavit će nam svoje viđenje vlastitog grada – Bruxellesa.

Iz kataloga izložbe

…..

Grad Bruxelles  živi i vrvi na takav način, da je to teško  opisati  riječima. U njemu postoji svjetlija i tamnija strana, postoji više lica tog neiscrpnoga grada.

Već tri godine, četrdesetak osoba (biografi grada) fotografira taj grad, i to do njegovog zadnjega kutka. Zamislili su ga kao da se radi o biografiji zgodne žene. Neki od fotografa/biografa  radili su tamnije poetičke fotoserije, dok  su drugi u svom pristupu distancirano kritični ili blago ironični.

Od svih tih „priča“  sagradili su generalnu sliku grada. Poznata mjesta u centru u razlivenim  bojama,  kanal-zona u crno-bijelom koja podsjeća na New York,  raznolikost burze u svijetlim bojama… Toliko boja, poezije i pogleda koji na različit način opisuju kako Bruxelles diše i kako ga percipiraju njegovi stanovnici.

Kurt Deruyter i Kristof Vadino, oboje fotografi,  razvili su projekt Stadsdbiografie do zanimljive i savršene cjeline. Osigurali su gradske biografe s tehnološkom opremom i s bezrezervnom pomoću i savjetovanjem.

Spojili su analizu fenomena „grada“ sa svakom individuom ponaosob.

Ujedno, bilježeći tako grad,  s njim su stvorili još više osobnih  veza.

………

Podrška:
Ministarstvo kulture RH
Veleposlanstvo Kraljevine Belgije u RH

U suradnji sa:
CC DeMarkten, Brisel
Kultura promjene SC-a

Domjenak:
Bristro Bardot

 

STADSBIOGRAFIE /BIOGRAFIJA GRADA/ izložba fotografija Bruxellesa

Ključne riječi:

Skip to content