Već tradicionalno, za naše smo školarce pripremili zanimljive radionice kako bi zimske praznike proveli što ljepše i kvalitetnije. Kad već nema snijega, zabava je tu. Najbolji način za rastjerivanje sive magle i hladnoće je unošenje boje i kreativnosti u naš život, a ima li boljeg načina nego da to napravimo vlastitim rukama ? Nema !

Radionice su se održavale od 9.-13.1. od 10,00 do 12,00.

Tijekom 5 dana, pripremili smo 4 različite radionice:

plesna radionica, voditeljica: Valentina Crnić, plesna koreografkinja i pedagoginja, višegodišnja suradnica Centra za kulturu Trešnjevka

Plesnim radionicama za djecu cilj je razvoj sluha i ritma, koordinacije, fleksibilnosti, snage, spretnosti i plesnosti, pravilnog držanja, ali i koncentracije, mašte i osjećaja za pripadnost grupi. Vježbe se izvode uz glazbu, kroz igru i druženje stvara se maštovita koreografija. Djeca će u ovih 5 dana trajanja radionice napravit uz pomoć voditeljice kratku koreografiju (na pjesmu Pharela Williamsa-Freedom), te ju na kraju izvesti pred svojim prijateljima, pod svjetlima reflektora, na pozornici velike dvorane Cekate-a.

medijska radionica, voditelj: Danijel Borna Fiket (Udruga TELECENTAR)

Medijska radionica za djecu je stručno organiziran program u okviru kojeg će se djeca kreativno izražavati fotografijom, zvukom i snimanjem videa.
Ona je mjesto za stjecanje znanja kroz iskustvo: promatranjem i istraživanjem.
Ovakav program, osim što rasterećuje učenike, omogućuje ostvarivanje iskustvenog učenja koje vodi do trajnog znanja.
Ciljevi programa su:  razvoj kreativnosti, razvoj digitalnih kompetencija, razvoj medijske i informacijske pismenosti. Preporučeni uzrast:  10 – 15 godina
Program:
1. Uvod i osnove digitalne fotografije
2. Osnove i pravila snimanja videa
3. Snimanje zvuka i priprema intervjua
4. Digitalno pripovijedanje
5. Sklapanje i distribucija nastalih priča

oblikovna radionica, voditeljica: Petra Bilić Križan, dizajnerica

Kreativna dizajnerska radionica koncipirana je na način da djeca samostalno izrađuju i oblikuju društvenu igru (u ovom slučaju polazište je ploča za pikado) ali na način da sama kombiniraju boje, smišljaju pravila, naziv igre, te afirmacijske kartice. Pri tom se upotrebljavaju materijali koji su nam lako dostupni i pri ruci: filc, karton, boje. 

Oblikovnim  radionicama za djecu cilj je razvoj manualnih vještina, likovnosti, razvijanje estetskog stava, spretnosti, te učenje timskom radu i razvoju osjećaja za pripadnost grupi. Kroz igru i druženje nastat će prava mala izložba.

-kiparska radionica, voditelj: Velibor Mačukatin, ak. kipar

I ova radionica koncipirana je na način da djeca samostalno izrađuju i oblikuju društvenu igru (u ovom slučaju polazište je igra ČOVJEČE, NE LJUTI SE) ali na način da oslikavaju ploču, kombiniraju boje, oblikuju samostalno figurice od glinamola.  Pri tom se upotrebljavaju materijali koji su nam lako dostupni:karton, boje, novinski papir. 

Ovim  radionicama cilj je također razvoj manualnih vještina, likovnosti, razvijanje estetskog stava, spretnosti, te učenje timskom radu i razvoju osjećaja za pripadnost grupi.

Voditelji i materijal su osigurani,  radionice su za djecu besplatne.

Kontakt:

smartinovic@cekate.hr

091 3027 412

 

Zima na Trešnjevci/radionice za vrijeme zimskih praznika

Ključne riječi:

Skip to content