Voditeljica: Lidia Boševski, keramičarka

Uzrast: iznad 55 god.

Termin: subotom od 9,00 do 12, 00 sati

 

2. grupa: od 2. veljače do 23. ožujka 2019. (grupa je popunjena)

Ostatak godine-rad na izložbi i predstavi

Inspirirani predmetima i eksponatima starih Rimljana ( pronađenim u Šćitarjevu/Andautoniji) čiji je utjecaj dobro poznat, polaznici usvajaju znanja i vještine izrade i obrade predmeta od keramike, interpretirajući ga i izrađujući u varijantama.

Cilj samih radionica je je naučiti interpretirati tradiciju kroz moderan pristup.

Izrađeni predmeti bit će prikazani na multimedijskoj izložbi te će se novonastali materijal moći uklopiti u druge edukativne sadržaje Arheološkog muzeja i Centra za kulturu Trešnjevka.

Multimedijska izložba organizirat će se u Arheološkom muzeju i Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu uz popratna događanja i dodatne audio-vizualne sadržaje dostupne na internetu. Izložba će se temeljiti na kulturnoj baštini i povijesnim događajima koje će pričati i multimedijski oblikovati stariji članovi zajednice.

Nositelj projekta je Centar za kulturu Trešnjevka, partneri su Arheološki muzej u Zagrebu i Telecentar. Ukupna vrijednost projekta je 652.892,05 kuna od čega 554.958,24 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda . Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Centra za kulturu Trešnjevka.

Kontakt

Saša Martinović Kunović

M 091 30 27 412

E modulor@cekate.hr

 

 

Radionice keramike/projekt “U potrazi za istinom”
Skip to content