“Priče koje liječe” u listopadu

 

 

Četvrtak, 13.10.2022. u 18 sati, Udruga Svitanje (Selska cesta 112)

Priče koje liječe nastavljamo u Udruzi Svitanje koje brine o mentalnom zdravlju. Družimo se književnicom Julijanom Matanović. Korisnicima udruge gošća će predstaviti svoje kratke priče, a posebnu pozornost posvetit ćemo priči koju gošća izabere kao “ljekovitu”.

Čitanje tematskih priča, kao načina koji potiče poboljšanu komunikaciju, dublje razgovore i uvid u neke osobne probleme, dobar je put da se upravo toj populaciji pomogne i ponude neka rješenja za njihove probleme. Kako knjiga može popraviti raspoloženje, mnogi su sigurno doživjeli. Ako se knjiga ili priča odnose izravno na poteškoće polaznika, oni se tada poistovjećuju s glavnim likom u romanu ili priči. Čitanjem na taj način možemo pomoći polaznicima da steknu dublje razumijevanje briga s kojima se nose.

 

Četvrtak, 20.10.2022. u 18 sati, Udruga Svitanje (Selska cesta 112)

Priče koje liječe nastavljamo s radionicom Biblioterapije koja će se održati u Udruzi Svitanje, Selska cesta 112 a, 20. 10. u 18.00 sati. Radionicu vodi prof. Ivana Bašić, autorica priručnika Biblioterapija i poetska terapija. Polaznici će na radionici slušati interpretativno čitanje te samostalno usmjereno čitati odabrani tekst, a potom će biti vođeni pitanjima kroz razgovor koji se oslanja na osobna zapažanja i doživljaj pročitanoga. Cilj je povezati tekst sa stvarnošću svakog pojedinca kako bi svatko imao priliku iskazati svoje osjećaje i misli potaknut pročitanim tekstom. Polaznici će na kraju susreta sudjelovati u stvaranju zajedničke pjesme koja objedinjuje njihova iskustva čitanja i razgovora o pročitanom te će dobiti naputke za daljnje samostalno istraživanje tema koje su se u biblioterapijskom razgovoru pojavile.

“Priče koje liječe” u listopadu
Skip to content