PRIČE KOJE LIJEČE 3 u veljači

12., 13. i 27.2.2024. 

Ulaz je besplatan!

 

U veljači nastavljamo naš višegodišnji program Priče koje liječe, namijenjen svim osobama koje žele osnažiti svoje mentalno zdravlje. Čitanje tematskih priča kao načina koji potiče poboljšanu komunikaciju, dublje razgovore i uvid u neke osobne probleme, dobar je put da se upravo populaciji mentalno oboljelih pomogne i ponude neka rješenja na njihove probleme. Kako knjiga može popraviti raspoloženje, mnogi su sigurno doživjeli. Ako se knjiga ili priča odnose izravno na poteškoće polaznika, oni se tada poistovjećuju s glavnim likom u romanu ili priči. Književna fikcija povećava našu suosjećanost s drugima i književnost može pomoći u rješavanju sukoba, prebolijevanju traumatičnih iskustava, integriranju oduzetih aspekata nas samih, a možda čak i postizanju unutarnje cjelovitosti ili samoaktualizacije. Knjige i iskustvo čitanja mogu promicati psihološku promjenu, liječiti traume i ponuditi duhovno ispunjenje.

 

 

Ponedjeljak, 12.2.2024. u 19 sati, gošća dr.sc. Dubravka Miljković

U prostorije Udruge Ludruge 100 % Ljudi, Društveni dom Prečko, Prečko 2a , 12.2. u 19 sati, u sklopu projekta Priče koje liječe 3, dolazi nam psihologinja Dubravka Miljković. Naša gošća održat će predavanje pod nazivom “Slika o sebi i razvoj samopouzdanja”. “Slika o sebi” svojevrstan je mentalni portret i odgovor na pitanje “Tko sam ja?”. Taj odgovor u velikoj mjeri utječe na naš život , određuje koje ćemo događaje u životu smatrati važnima, što ćemo poduzimati, koje ćemo ciljeve nastojati postići i hoćemo li time biti zadovoljni. Što sve utječe na tu sliku i možemo li ju “fotošopirati”, doznajte na ovom korisnom i zanimljivom predavanju.

 

Utorak, 13.2.2024. u 10:30 sati, gošća književnica Silvija Šesto

Na susretu 13.2.2024. u 10:30 sati u Udruzi Svitanje, Selska cesta 112 a družimo se s književnicom Silvijom Šesto. Tema susreta su radost i sreća te ćemo čitati djela autorice koja su vezana uz te emocije. Predstavit ćemo zbirke aforizama “Od nebesa do tresa” i “Odavde do fejsa”. Pokušat ćemo kroz književnost proniknuti u ono što nam oblikuje osmijeh na licu i kako dolazi do sreće. Kako se danas sreća često ispituje u funkciji zdravlja, na ovom književnom susretu vodit ćemo s pozitivnim mislima, kako bismo se tjelesno i psihički osjećali bolje.

 

Utorak, 27.2.2024. u 10:30 sati, gošća književnica Ana Đokić

27.2. u 10:30 sati u goste nam dolazi književnica Ana Đokić, koja će u Udruzi Svitanje, Selska 112 a, korisnicima udruge i svim zainteresiranima predstaviti svoje kratke putopise. Odmor i putovanja pozitivno utječu na nas i mentalno zdravlje u svijetu poznatije kao travel-therapy gdje je dokazano da su putovanja snažan katalizator sreće. U današnjem ubrzanom svijetu, putovanja nam često potvrđuju važnost tišine i mira. S tim ciljevima ovaj susret odvest će nas u neke daleke krajeve i približiti druge kulture i sredine.

 

 

Priče koje liječe 3 – gošća Ana Đokić (27.2.)
Skip to content