Predstavljanje knjige “Izrezbareno polugodište”

Predstavljanje knjige održat će se 19.10.2023. u 18:00 sati u Knjižnici Tina Ujevića, ul. Grada Vukovara 14

 

Centar za kulturu Trešnjevka sudjeluje u predstavljanju knjige Izrezbareno polugodište autorice Karle Kuzle. Izrezbareno polugodište je knjiga posvećena zaštiti mentalnog zdravlja mladih, tinejdžera i adolescenata. Ova skupina pogođena je posljedicama borbe društva protiv covida, potresom i općim nesigurnošću vremena u kojem živimo. Prema recentnim podacima UNICEF-a u Hrvatskoj više od 50.000 mladih ima problema s mentalnim zdravljem. Prošle godine bilo je 38 suicida u dobi do 25 godina, što iznosi čak 52 posto više u odnosu na godinu prije. Samoozljeđivanje je moda, trend i alarmantno je u porastu.  Isto tako bilježi se i velik porast pokušaja i uspjelih suicida među mladima. Kadar i kapaciteti za tretman su nedostatni. Izrezbareno polugodište je priča o jednom srednjoškolskom razredu i svestranoj nadarenoj djevojci koja skriva tajnu i prolazi duboka intimna previranja. Boreći se sama sa sobom i sazrijevajući kroz egzistencijalističke dileme, naposljetku otkriva snagu u sebi, novu nadu u kojoj ne postoje nerješivi problemi i spoznaju da je svijet sigurno mjesto.
 

Karla Kuzle rođena je 9. travnja 1977. godine u Zadru. Odrasta u Velikim Zdencima, a od osme godine živi u Zagrebu, gdje polazi osnovnu školu, završava opću IX. gimnaziju, diplomira na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gdje 2008. godine završava i Sveučilišni poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij iz područja Javne uprave. Radila je u Ministarstvu obrane, na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu i u jednom trgovačkom društvu. Objavila je dva stručna rada iz područja Javne uprave. Od 2009. godine je u mirovini.

Njezine literarne radove nagradio je i objavio Večernji list, više puta časopisi Mila, Elle, Cosmopolitan, Grazia i Gloria, opetovano su objavljivani na katoličkom portalu Križ života u formi kolumne rubrike Društvo, te u Našem lisju, časopisu kluba pacijenata „Zajedno“ u Psihijatrijskoj bolnici „Sveti Ivan“ Zagreb. Knjižnica „Sesvete“ nagradila je njezin rad u formi ljubavnog pisma.

Autorski ugovor potpisala je s nakladničkom kućom Algoritam sudjelujući svojim radom u knjizi Samo svoja 2, te za ljubavne romane s tjednikom Gloria, gdje je do sada objavila tri romana. Svoj formalni književni prvijenac Čaj od ruže objavila je 2020. godine.

Završila je edukaciju iz Propedeutike psihoterapije pri Pučkom otvorenom učilištu „Petar Zrinski”. Područje interesa joj je pisanje u svrhu osnaživanja i terapije.

Živi i stvara u Zagrebu, supruga je, kći, prijateljica i volonterka.

Predstavljanje knjige “Izrezbareno polugodište”
Skip to content