.

Teatar Poco Loco i Teatar na Trešnjevci

 

ČUDESNE STRANICE MALE DANICE

subota, 30.11. u 11 sati

Predstava je namijenjena djeci od 3 do 10 godina (vrtićanci i niži razredi osnovne škole) i traje 40 minuta.

cijena ulaznice: 30 kuna

Online prodaja ulaznica za 1., 6., 7. i 8. red: https://www.ulaznice.hr/web/event/85/40 Prodaja ulaznica u sobi marketinga (CeKaTe, Park Stara Trešnjevka 1, kod balkona dvorane) od ponedjeljka do petka od 9 do 12 i od 16 do 20 sati te sat vremena prije predstave na blagajni Centra za kulturu Trešnjevka. Više informacija i rezervacije ulaznica na marketing@cekate.hr ili broj telefona 01/3695457 (u gore navedenom radnom vremenu).

 

AUTORSKA EKIPA PREDSTAVE:
Režija: Morana Dolenc
Tekst: Dunja Fajdić
Glazba i songovi: Ivana Đula i Luka Vrbanić
Scenografija: Miljenko Sekulić
Kostimografija: Morana Dolenc i Dunja Vuković
Stolarski radovi: Ivan Kuraja
Izrada rekvizite: Drago Dolenc
Oblikovanje rasvjete: Marinko Radočaj
Plakat: Booboo Tannenbaum
Trailer: Igor Bogdanović
Fotografije: Nina Đurđević
Hvala Ratku Bokiću na fotiću!

Glume: Zrinka Kušević i Maja Kovač / Maja Katić

O PREDSTAVI:
Bila jednom jedna … priča. O zabrinutoj mami. O djevojčici. O crtićima koji se ne žele ugasiti. O mašti koju treba spasiti! Znate li kako? Mama zna! Prvo treba zaključati ekrane. Dohvatiti knjigu. Otvoriti korice i … evo je! Čarolija slova! Svaka stranica – avantura nova! A tko se sve tamo krije? Profesor i rijetka ptica (za enciklopediju kratka skica). Neobično drvo i par čudaka (iznenadnih pjesnika). Julija s teleskopom i dadilja s jastukom (toliko stara priča da vam se neće dati ponovno je slušati). I na samom kraju povratak na početak. Likovi isti ali malo drugačiji. Kad čitaš, to ti je tako! Svako se biće promijeni zbog neke priče.

U najnovijoj predstavi Teatra Poco Loco namijenjenoj mlađem uzrastu govorimo o čitanju, o knjigama, o mašti. Kroz projekt “Priča mi se priča”, koje naše kazalište provodi već pet godina, iz prve ruke vidimo koliko djeca uživaju u pripovijedanju i neposrednom sudjelovanju u njemu. Slušanje i čitanje priča potiče djecu na razgovor s njihovim odraslima, na kreativno izražavanje, upoznaje ih s nekim novim životnim temama. Poistovjetiti se s nekim likom čitatelja može utješiti, poručiti mu da nije sam. Isto tako kroz priče razvijamo empatiju prema drugačijima od nas. Voljeli bismo ovom predstavom najmlađe uvesti u beskrajni svijet literature, otkriti im djelić svega “što se može čitati”: od zvijezda do enciklopedije. Želimo šapnuti odraslima da budu strpljivi: treba biti kreativan i pronaći način kako danas djecu upoznati s knjigama, autorima, likovima koji su utjecali na to da i mi postanemo ovakvi ljudi kakvi jesmo.

 

 

 

Čudesne stranice male Danice 30.11. u 11 sati
Skip to content