CeKaTe Teatar poziva srednjoškolce i studente na radionicu MUSICAL THEATRE WORKSHOP u srijedu 27.11.2019. od 15:30 do 17:00 sati na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka. U sklopu programa “CeKaTe za lokalnu zajednicu” ovaj program se ne naplaćuje, a maksimalan broj sudionika je 30. Prijaviti se možete do popune radionice na tnt@cekate.hr

Musical Theatre Workshop vodit će Tihana Strmečki, koja je nedavno došla s još jedne Broadwayske edukacije i jedva čeka svoje znanje podijeliti sa zaljubljenicima u kazalište i ples. Radionica koristi zagrijavanje bazirano na jazz – baletnim elementima kako bi se polaznici fizički i psihički pripremili za rad na koordinaciji, snazi, izoliranosti pokreta i fleksibilnosti. Drugi dio radionice fokusiran je na učenje i isplesavanje plesne sekvence, koja se po želji može izvoditi u cipelama na petu. Zadani plesni materijal uvijek je smješten u dramsku situaciju, preuzetu iz klasičnih i suvremenih mjuzikala s Broadwaya. Koreografija izrađuje tehniku, muzikalnost i ekspresivnost svakog polaznika, te potiče unošenje svog karaktera i individualnog izričaja u plesni materijal. Očekujte dobar trening i rad na svim aspektima plesne izvedbe mjuzikl izričaja, uključujući i itekako potreban glumački dio, uz garantiranu zabavu!

Ovakvim se satovima možete bilo kada pridružiti u plesnom klubu JazzElle, utorkom 19:30-20:30h i subotom 17:00-18:00h, u velikoj dvorani „Husar&Tomčić škole pjevanja“. Sve informacije možete dobiti na www.jazzelle.hr, Facebook stranici kluba i jazzelle@jazzelle.hr. Dobrodošli na dašak Broadwaya!

TIHANA STRMEČKI osnovno plesno obrazovanje stječe u domaćim plesnim studijima i ansamblima, te pohađa plesne radionice u New Yorku, Los Angelesu, Londonu, Amsterdamu, Parizu i Barceloni, gdje gradi znanje i iskustvo u mnogim stilovima i modernim tehnikama. Unatrag više od deset godina redovito se educira na Broadwayu u New Yorku i na West Endu u Londonu, te surađuje s raznim hrvatskim i inozemnim koreografima. Koreografkinja je iznimno uspješnog velikog mjuzikla „Sunset Boulevard” u HNK Ivan pl. Zajc Rijeka. U mjuziklima po Europi i Hrvatskoj („Ljepotica i zvijer”, „Saturday Night Fever”, „Mamma Mia”, „Crna kuća”, „Footloose”, „Divan Božić”…) radila je kao koreografkinja, associate choreographer, asistentica redatelja/koreografa, te plesni kapetan i/ili izvođačica. Osmišlja scenski pokret za dramske predstave poput „Raspad sistema” (Satiričko kazalište Kerempuh), „Sve o ženama“ i „Sve o muškarcima“ (Teatar Gavran), „Ježeva kućica” (KD Lisinski), „Ivica i Marica” (Gradsko kazalište Požega) te za mnoge druge dramske predstave. Također koreografira dječje predstave, nastupe na plesnim festivalima, glazbene koncerte, reklame, televizijske emisije, modne revije i video spotove.
Osnivačica je, voditeljica i pedagog plesnog kluba „JazzElle”, dok u „Husar&Tomčić školi pjevanja“ radi kao glavna koreografkinja škole i plesna mentorica. Plesne je satove držala u raznim gradovima Hrvatske, te po Europi i u New Yorku.

Musical Theatre Workshop Tihane Stmečki 27.11.
Skip to content