ZELENE KVARTOVSKE PRIČE

 “Kakve tragove ostavljam iza sebe – moj ekološki otisak” 12.5.2021. u 10 sati u OŠ Vrbani

 

Na drugoj radionici „Kakve tragove ostavljam iza sebe –  moj ekološki otisak“ upoznat ćemo  učenike trećeg razreda OŠ Vrbani s pojmom ekološki otisak, te kakav otisak mi imamo. Pričat ćemo o neposrednim i posrednim ljudskim utjecajima na okoliš, te će ih se kroz primjere upoznati sa alatima kao što su recikliranje, ponovna uporaba, promišljanje, očuvanje bioraznolikosti kroz upoznavanje sa pticama i zbog čega su one važne u gradu. Izradit će kućicu za ptice kojom će omogućiti uspješnije gniježđenje ptica u školskom dvorištu, te povećanje populacije malih ptica stanarica.

Želja nam je da djeca počnu gledati svoj kvart i urbani okoliš kao potencijalno mjesto gdje se mogu aktivno uključiti u kreiranje i poboljšanje prostora u zelenija, samoodrživa mjesta koja mogu zadovoljiti potrebe svojih stanovnika u ekološkom i društvenom aspektu.

U okviru radioničkog programa predstavit će se i ekološka literatura u suradnji sa knjižnicom Staglišće.

 

Zeleni klik!

 

“VODENE KAPI MOG GRADA” – 12.5.2021. u 11 sati u OŠ Vrbani

U sklopu radionice „Vodene kapi moga kvarta“ s učenicima trećeg razreda Osnovne škole Vrbani ćemo “putovati” od izvora do ušća neke rijeke i vidjeti koji utjecaj ima voda u svom okolišu, te da je voda je važan faktor u životu ljudi, ali i cijele prirode. Kroz primjere ćemo vidjeti kako dolazi do zagađenja voda  te ćemo kroz  interaktivnu igru i priču otkrivati skrivene vodene potencijale u gradu te vidjeti kako mi sami možemo pridonijeti očuvanju voda od onečišćenja.

Zelene kvartovske priče
Skip to content