21.11.2020. (subota, 10h): “Tragom Trešnjevačkih potoka: Uzvodno uz potok Kraljevec”, voditelj šetnje je Vanja Radovanović, polazak je od javnog sata ispred poslovne zgrade “Cibona”, Trg Dražena Petrovića.

Potok Kraljevec je jedan od najmanje poznatih trešnjevačkih potoka, ponajviše zato što je on bio jedan od prvih gradskih potoka koji su ukopani u zemlju tako da se neki njegovi dijelovi nalaze u podzemlju već više od 100 godina. No, ta nas činjenica neće smetati da se šećući prvo trasom njegova podzemnog toka, a potom i uz njegovo pravo korito prisjetimo zanimljivih detalja gradske povijesti, ali i osvrnemo na neke suvremene priče koje su vezane uz taj potok i njegovu blisku okolicu.

Zbog trenutno važećih epidemioloških mjera broj sudionika šetnje je ograničen na 30, molimo sve zainteresirane da svoj dolazak najave na mail mapiranjetresnjevke@gmail.com .

Sve šetače molimo da se tokom šetnje pridržavaju svih potrebnih epidemioloških mjera (maske, distanca, higijena).

Preporučamo dolazak u obući prikladnoj za hod izvan uređenih gradskih površina.

Preporučamo dolazak javnim prijevozom jer je završetak šetnje udaljen nekoliko kilometara od polazišta i nalazi se blizu stajališta ZET-ova autobusa.

Trajanje šetnje će biti oko 3 sata.

Mapiranje Trešnjevke – šetnja
Skip to content