TURA KULTURA

 

15.10.2022. (subota), 11 sati: Tura kultura/ Posjet Etnografskom muzeju. Sastanak je u foajeu muzeja. Kroz muzej će nas provesti Željka Jelavić, muzejska pedagoginja

Za posjet Etnografskom muzeju su potrebne prijave na mapiranjetresnjevke@gmail.com. Prijave primamo od ponedjeljka, 10.10.2022.

 

29.10.2022. (subota), 10h: Tura kultura: Posjet Muzeju suvremene umjetnosti. Sastanak je u foajeu muzeja. Kroz muzej će nas provesti viša kustosica Leila Topić.

Za posjet MSU su potrebne prijave na mapiranjetresnjevke@gmail.com. Prijave primamo od ponedjeljka, 24.10.2022.

 

Na ture/obilaske pozivamo građane, one su za njih besplatne, a kroz njih omogućavamo viđenje jedne druge, one inače nepoznate, strane institucija koje obilazimo. Uz sam sadržaj koji nudi pojedina institucija ili ustanova (kulturni ili neki drugi) građane upoznajemo i sa situacijom koja pri uobičajenom posjetu nije dostupna. Nepoznati depoi, uredski prostori, ljudi koji rade u tim objektima, nusprostorije i laboratoriji…životne priče koje stoje iza tih zidova, sve ono što je inače nedostupno i skriveno. Pogledom iznutra ljudima/posjetiocima, a i ljudima koji rade u njima, omogućavamo da se međusobno upoznaju, senzibiliziraju za probleme pojedine struke, bolje se razumiju.

 

 

TREŠNJEVKA NA TREĆI POGLED 

 

22.10. 2022. (subota), 16 sati: Šetnja/Trešnjevka na treći pogled: Autoput – od pješaka do Rakete (šetnja), sastanak na autobusnoj stanici u Ulici Slavenskog kod Shopping centra Prečko. Šetnja traje oko 3 sata. Voditelj je Vanja Radovanović.

 

Tura kultura i besplatne šetnje za građanstvo
Skip to content