4.7., subota/ LJETNI DISKONT KULTURE / Koncert grupe Kazan/ od 20:30/Park Stara Trešnjevka
LJETNI DISKONT KULTURE – CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA – SOCIJALNA SAMOPOSLUGA ZAGREB

Centar za kulturu Trešnjevka, četvrtu godinu za redom, trudi se skratiti vam dane do početka godišnjih odmora i odlazaka na more, ili kod rođaka na selo, ili jednostavno do zagrebačkog Jaruna.

Od polovice lipnja do polovice srpnja u CeKaTe-u, za sve Zagrepčane i goste, pripremili smo LJETNI DISKONT KULTURE s više od 70 različitih programa.

U Parku Stara Trešnjevka možete poslušati zanimljive koncerte, pogledati filmove, rekreirati se , igrati nogomet uz Zmajsku pivovaru, putovati s poznatim putopiscima, u atriju centra zaplešite pod zvijezdama, izazovite prijatelje na okršaju u kvizovima znanja, bez i jedne kune razmijeniti MILO ZA DRAGO

LJETNI DISKONT KULTURE završavamo 17. srpnja s promocijom knjige

PAPAZJANIJA, autora I. Filajdića, koji će papazjaniju i skuhati.

Ove godine, prvi put, LJETNI DISKONT KULTURE povezujemo sa SOCIJALNOM SAMOPOSLUGOM. STVARNOST NAM NE DA ZABORAVITI ONE MANJE SRETNE, zato razmjenjujemo DOBRO ZA DOBRO

ZA SVE PROGRAME, NJIH VIŠE OD 70, NE MORATE KUPITI KARTU DA BISTE UŽIVALI U PROGRAMU, ALI UMJESTO KARTE BILO BI DOBRO DA KUPITE I DONESETE SVE ŠTO NEDOSTAJE SOCIJALNOJ SAMPOSLUZI, A TO JE BRAŠNO, ŠEĆER, ULJE, RIŽA, KONZERVE, MOŽE I HIGIJENSKE POTREPŠTINE.

SVE ŠTO DONESETE MI ĆEMO PREDATI SOCIJALNOJ SAMOPOSLUZI ZAGREB.

Za čitavo vrijeme trajanja Diskonta, svakim radnim danom od 10 do 20h, u CeKaTe možete donositi nekvarljive namirnice (brašno, ulje,rižu…) i osnovne higijenske potrepštine za zagrebačku Socijalnu samoposlugu.
Pozivamo vas da nam se pridružite na posljednjem zagrebačkom koncertu grupe Kazan, prije ljetnih vrludanja diljem lijepe naše.

Koncert je organiziran u sklopu Ljetnog diskonta kulture, koji nudi niz događanja humanitarnog karaktera, pa ne budi vam teško, podržite projekt svojim virtualnim klikanjima i šeranjima, kao i naravno, vašim dolaskom na događanja.

Kazan je sedmeročlani bend iz Zagreba koji izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana.
Priču o Kazanu nemoguće je ispričati bez spominjanja etnOrkestra, projekta koji je nastao 2010. kao rezultat želje glazbenika koji su sudjelovali na etno radionicama diljem svijeta za zajedničkim projektom. Nakon nekoliko godina djelovanja etnOrkestra, pojavila se potreba za autorskim izričajem, pa je etnOrkestar prerastao u Kazan.
Od svojih je početaka Kazan stavio naglasak na izvedbu tradicijskih pjesama s područja Hrvatske i Balkana u vlastitom aranžmanu, ali i potpuno autorske kompozicije skladane u tom duhu. Uz nastupe po različitim klubovima i festivalima Kazan je objavio i svoj prvi studijski materijal:

Ovoga ljeta, 17.07. Kazan nastupa i na prestižnom festivalu Ethnoambient u Solinu, koji još od 1998. g. okuplja glazbenike iz cijeloga svijeta, i samim time održava etno scenu, pružajući priliku domaćim izvođačima da prezentiraju svoj rad, te se upoznaju i druže sa stranim izvođačima.

LJETNI DISKONT KULTURE / Koncert grupe Kazan
Skip to content