2. ožu
-
16. ožu

KULTURA U PET

 

Kultura u pet je program kulturne suradnje s Domom za starije osobe Trešnjevka koji ima za cilj dovesti kulturu k osobama koje nisu pokretne ili su slabije pokretne te ih na taj način aktivno uključiti u kulturni život. Program je zamišljen kao niz radionica za stjecanje nekih novih znanja za ciljanu populaciju, kao i za ugodno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena u domovima za starije. Naglasak je na mentalnom osnaživanju kao i na pružanju podrške ovoj vrlo često zaboravljenoj populaciji. Korisnici doma će imati priliku u cjelogodišnjem radu s voditeljima radionica stjecati neka nova znanja i kompetencije, otvoriti svoje mogućnosti k raznim interesima, razvijati kreativnost i ono najvažnije, psihički se osnažiti kako bi se lakše nosili sa životnim izazovima. Program će obuhvatiti učenja tradicionalnih tehnika vezenja, heklanja, kružnog tkanja,nakita, pisanje kraćih književnih tekstova, poezije, kao i dramske igre.

Za početak krećemo s dramskim igrama koje su na rasporedu 02.,09. i 16.03.2023. u 17.00 sati. Dramske igre iz tekstova Mire Gavrana za štićenike Doma za starije osobe Trešnjevka izvodit će glumac Robert Kurbaša.

Kreativni dio radionica u okviru programa Kultura u 5 počinje u utorak 7.03. 2003. u 17.00 sati , u Domu za starije osobe Trešnjevka , Slavoljuba Penkale 1, kada nam u goste dolazi svestrana umjetnica Vesna Trubić. Ona će sa skupinom korisnica iz doma izrađivati unikatne ogrlice tehnikom akrilnih boja na platnu. Na radionici 14.03. u 17.00 sati izrađivat će se broš, ukras koji će uljepšati svaki kaput. Broš će se izrađivati u tehnici bojanja tekstila i lijepljenja na bakrenu podlogu.
KULTURA U PET
Skip to content