Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija povodom Svjetskog dana plesa

u petak, 27. 4.  2012. u  18 sati,

autor: Kruno Mataić/Luca Matai

“SVJETLOST U POKRETU”

 

Kruno Mataić (Luca Matai) rođen je u Zagrebu  01.02. 1965. godine.

Na plesnom projektu Regoč (u suradnji sa Tatjanom Rupcich), rađenom za Međunarodni dan plesa 29. 04.2012,  potpisuje izradu scenografije i  projekcije .

Iako naklonost prema fotografiji gaji već od ranog djetinjstva, ozbiljniji radovi započinju se stvarati upoznavši Tatjanu Rupcich. Kroz njezin rad i djela poćinje upoznavati sebe u fotografiji na jedan drugačiji način. Kao ljubitelj života i prirode, energije i pokreta i svega što nas zapravo i čini „nama“, trudi se zadržati trenutak ….

Cilj  izložbe kao i pokretački motiv cjelog  projekta  zapravo je  život….ljubav i vjera u istinsko okruženje smišljajući bolji i ljepši način za  svjetlije sutra.

 

*Nakon otvorenja izložbe, u 19 sati slijedi plesni program u dvorani Cekate-a (9.susreti plesnih grupa)

 

Rad plesnog studija Svjetlost u pokretu inspiriran je dječjom književnošću, bajkom, kroz koju sažimanjem i spojem te materijaliziranjem umjetničkog osjećaja u pokret, riječ i sliku, a posredstvom plesa kao vitalnog sredstva komunikacije- nastaje priča. Cilj je postići umjetničko oblikovanje, stvaranje i spajanje pokreta u cjelinu. Zajednički se traži pokret koji bi najbolje oblikovao misao, izrazio određenu ideju, razvijao tematiku i ujedno  bio rezultat koreografovog i dječjeg unutrašnjeg doživljaja.

Ključne riječi:

Skip to content