U ponedjeljak, 20. 1. 2014.u 19 sati, otvorena je izložba mlade fotografikinje Ive Lulić, pod nazivom “Krk-otok vila”.

.“..krčke vile i vilenjake za ovu su priliku utjelovili krčki vrtićari, osnovnoškolci i srednjoškolci, ali i djeca iz karlovačkog Doma Vladimir Nazor s kojima je autorica i započela otkrivanje vilinskih svjetova krenuvši 2010. godine u realizaciju projekta Vile i vilenjaci Artusi koji je privukao iznimnu pozornost publike i struke i za koji je ova fotografkinja nagrađena i godišnjom nagradom ULUPUH-a za najbolju mladu umjetnicu 2012. godine.

..prilikom stvaranja ovih fotografija, mlada umjetnica ne koristi moderne mogućnosti računalnih efekata, već poput starih majstora analogne fotografije stvara svoja djela koristeći prirodno i umjetno svjetlo koje ima elementarnu, oblikovnu ulogu u fotografiji i temelj je činitelja percepcije. Osim u oblikovnom smislu Lulić svjetlo koristi i kao sredstvo stvaranja atmosfere i značenja, naglašavajući prirodu paralelnog, oku nevidljivog svijeta.

iz kataloga izložbe u Krku

Uz autoricu Ivu Lulić, pridružiti će nam se na otvorenju i Nikolina Stanišić, bajkopričalica iz Centra za kreativni razvoj “U oblacima”. Ovom prilikom ona će nam se predstaviti kao jedna od vila te ispričati vejsku (krčku) legendu o vili na kojoj je temeljen projekt “Krk-otok vila” .

Krk-otok vila/ izložba fotografija Ive Lulić

Ključne riječi:

Skip to content