Izložba je nastala u suradnji s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu.

Autorica izložbe je Ivana Tutek, d.i.a., a suradnici na izložbi Bernarda Lukač i  Stanislav Habjan.

Radionica DISPOZICIJA / DISPOSITION se održala u prostorima galerije Modulor /Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb/ 28. i 29.02.2020. u periodu od 10-16h.

Tema radionice bili su procesni kompozicijski dijagrami kao poveznica različitih umjetnosti te su i voditelji iz različitih povezanih umjetničkih disciplina: arhitektica Ivana Tutek /AF/, multimedijalni umjetnik, pjesnik i dizajner Stanislav Habjan /Dialogues, Dućan metafora/ i arhitektica Bernarda Lukač /Atelier Minerva, DDR/.

Studenti druge godine Arhitektonskog fakulteta u okviru prostora galerije Modulor /unutarnji i vanjski prostor/ projektiraju dijagram događanja /scenarij interakcije: prostorne, likovne, multimedijalne…/ – apstraktni mehanizam koji aktivira segment ili cijeli prostor na odabrani željeni način /rutina izvođenja nije jasno definirana već dijagram kreativno sudjeluje u stvaranju radnje/.
Važna je razlika između dvije opne gdje se proteže naš svijet: prva opna /realni svijet/ i druga opna /meta-svijet ideja i apstraktnih značenja/. Prva opna je koža Zemlje, a druga koža je dijagramatska inskripcija na prvu opnu. Ponašanje svake opne utječe na onu drugu i izaziva određenu reakciju. U metaprostoru dijagramatski modeli stvaraju stabilnost u vremenu i kontinuitet između različitih pozicija i umjetnosti.

Ivana Tutek diplomirala je (2002.) i doktorirala (2015.) na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je i zaposlena od 2003. godine na Kabinetu za crtanje i plastično oblikovanje. Sudjeluje u nastavi na Agronomskom fakultetu, kolegij Crtanje (od 2013.-2016. god.), i na Šumarskom fakultetu, kolegij Kultura vizualne misli (od 2008. god.-). Autorski surađuje na arhitektonsko-urbanističkim projektima i znanstveno-stručnim studijama zaštite prostora.

Izložba: DISPOZICIJA / AF

Ključne riječi:

Skip to content