Dragi naši pratioci;

Da je ova godina uobičajena, ovih dana slali bismo vam popis Jane’s Walk šetnji koje vam svake godine pripremamo za svibanj. Ovo nam je već šesta godina zaredom tokom koje sudjelujemo u globalnom projektu Jane’s Walk čijim aktivnostimo pokrivamo ne samo Trešnjevku i Trnje već i čitav Zagreb. Početkom veljače, kada se kriza uzrokovana Corona virusom još nije zahuktala, već smo započeli prve pripreme za naš uobičajeni šetajući JW-repertoar i na listi smo imali 12 šetnji kojima bismo vas ponovo upoznali sa zanimljivim a ne tako poznatim dijelovima grada.

No, Corona je učinila svoje, još uvijek su na snazi mjere izolacije i ne znamo točno do kada neće biti moguće održavati uobičajene šetnje na kojima će 30-40 ljudi moći šetati rame uz rame slušajući priče voditelja. Ali mi, poduzetni kakvi već jesmo , smislili smo i neke alternativne načine kojima vas želimo podsjetiti na draž urbanih šetnji i kvartovskog istraživanja koje nas, a vjerujemo i većinu vas, uvijek jako veseli.

Stoga, evo i našeg programa za svibanj!

Kako bismo dostojno obilježili mjesec svibanj, mjesec koji je diljem svijeta posvećen obilježavanju sjećanja na lik i djela urbanistice Jane Jacobs, svakoga smo svibanjskog dana putem našeg Jane’s Walk Zagreb Facebook profila podijelitl sa vama neki vezani sadržaj … nekad je to bio link na film sa neke od naših šetnji prethodnih godina, nekad  link na neku JW šetnju u nekom drugom gradu, zemlji ili kontinentu, na neki zanimljiv tekst, recenziju knjige, raspravu o nekom otvorenom pitanju, zanimljivu građansku incijativu ….
… svake svibanjske  vas je na istom tom mjestu točno u podne dočekalo i nešto novo, sadržaj pripremljen specijalno za ovu priliku koji je toga dana bio premijerno prikazan. A tu je i redoslijed tih premijernih termina:

Do sada smo virtualno prošetali…

06.05.2020.: Vanja Radovanović će vas tekstom i fotografijama provesti zanimljivim pješačkim putevima jugozapada grada virtualnom šetnjom nazvanom “Od kartodroma do odbačenih kondoma: Prošećimo jugozapadnim rubom grada”

Virtualnu šetnju možete pogledati ovdje

13.05.2020.: Ponovo šećete sa Vanjom Radovanovićem, ovoga puta u filmskom formatu, uz film nazvan “Trešnjevačka dijagonala – bespućima Trešnjevke s kraja na kraj”

Virtualnu šetnju u formi videozapisa pogledajte ovdje

20.05.2020.: Goran Pinter vas vodi u nepoznato sa filmom nazvanim “Kako Grad ljubi svoj Park”;

virtualnu šetnju u formi videozapisa pogledajte ovdje

27.05.2020.: Mladen Sokele i Sanja Morić vas pozivaju na još jednu filmsku šetnju pod naslovom “Vodenim pu(nk)tovima Gornjeg Stenjevca” 

Virtualnu šetnju možete pogledati ovdje

Jane’s Walk/virtualne šetnje po gradu

Ključne riječi: