Na ovoj će se izložbi predstaviti dva člana udruge, Dražen Hržić-sa svojim radovima u kombiniranoj tehnici, te Mario Čavar sa fotografijama. Također, predstavit ćemo kroz fotodokumentaciju i sam rad Udruge i njenih članova, te aktivnosti koje provode.

Udruga „Jedni za druge“ osnovana je 2008. godine, u želji da osobama s različitim teškoćama pruži nove mogućnosti i nove prilike za kvalitetnijim životom. Članovi Udruge su i Jedni i Drugi. Prema svojim potrebama, prvi ništa važniji od drugih, a niti drugi ništa manje važni od prvih. Djeca…mladi i odrasle osobe s invaliditetom…bivši ovisnici o alkoholu…drogi…internetu i kocki…osobe s lakšim psihičkim teškoćama…čine nešto Jedni za Druge, a glavni partner u tome im je konj! Bivši ovisnici pomažu pri izvođenju terapije jahanjem koja je namijenjena osobama s invaliditetom kao rehabilitacijski postupak. Prateći ih tijekom terapije, povećavaju njihovu sigurnost, ulažući pri tome svoje slobodno vrijeme i značajan tjelesni i emocionalni angažman. Osobe s invaliditetom pak, bivšim ovisnicima, poklanjaju svoje povjerenje, razvijajući pri tome već poznate ili još nepoznate emocije između dviju osoba u moćnoj trijadi odnosa s plemenitom životinjom konjem.

Jedni rade za Druge, a svi zajedno uz tragove konjskih kopita, utiremo stazu destigmatizacije i novih pogleda!

DRAŽEN HRŽIĆ, rođen je 1965. godine u Čazmi, po zanimanju je kriminalist. U slobodno vrijeme bavi se “izradom” slika za koje rabi isključivo alufoliju a radovi mu podsjećaju na negativ matrice za klasičnu grafiku. Najčešći motivi su apstrakcije. Svojom specifičnom tehnikom slikanja počeo se baviti prije  dvadesetak godina. Do sada je ostvario nekoliko izložbi.

MARIO ĆAVAR, rođen je 1971. godine u Lengerichu u SR Njemačkoj, živi u Zagrebu. Po zanimanju je lektrotehničar. Radi u KBC Sestre Milosrdnice. U svijet fotografije ušao je 1990 godine kupnjom jednostavnog analognog fotoaparata koji još uvijek povremeno koristi „onako sebi za gušt“. Ljubav prema pogledu kroz objektiv došla je sama od sebe i prerasla u svakodnevnu potrebu.

 

Izložba udruge “JEDNI ZA DRUGE”

Ključne riječi:

Skip to content