Izložba „Bestijarij elektroentiteta, br. 2: Čudnovati objekti”

Otvorenje izložbe: 29.11.2022. u 19 sati, galerija Modulor

Izložba je otvorena do 16.12.2022.

 

 

Ionako je sve imaginarno. Zato je važno. Ljudi se svađaju samo oko imaginarnih stvari.
– Neil Gaiman, Američki bogovi

Ulazak i preplitanje mitskih elemenata u domeni hibridnih umjetnosti osnovna je poveznica predstavljenih radova na izložbi „Bestijarij elektroentiteta, br. 2: Čudnovati objekti”. Bestijarij ne bi bio bestijarij da se nismo osvrnuli i na pokoje mitsko stvorenje poput „baukača“, slavenske varijante „Pješčenjaka“ kojeg znamo po daleko poznatijem imenu kao Sandman.

Posjetitelji mogu vidjeti i mandalu pretvorenu u elektronički objekt te animatroničku instalaciju povezanu s kretnjama posjetitelja , kao i LED instalaciju vezanu uz tijek prolaska vremena. Suptilnim označavanjem prostora su-odnosom svjetla i tame izložba istražuje pojmove tame, svjetla, zla, dobra, prolaznosti i neumoljivosti.

Predstavljeni radovi na sjecištima su korištenja tehnologije 3D ispisa i građanske participacije u procesu dijeljenja znanja i procesa rada na predstavljenim artefaktima.

Mogućnosti dodavanja vlastitih značenja i asocijacija u odnosu na izložene objekte i asocijativne interakcije koje proizlaze iz interaktivnosti s njima, posjetititelja upućuje na stvaranje vlastitih narativa i su-odnosa s tehnologijom, neumitnim životnim pojmovima ili mitskim pojavama.

Izlažu: Mario Pavlić, Goran Mahovlić, Radiona kolektiv
Kustosica: Deborah Hustić
Dizajn: Leo Kirinčić
Za Galeriju Modulor: Saša Martinović Kunić

Podržali:
Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske / Grad Zagreb

Izložba „Bestijarij elektroentiteta, br. 2: Čudnovati objekti”
Skip to content