Druga radionica EKOSUSTAV GRADA

 

Dragi i poštovani susjedi, postojeći i budući suradnici,

Pozivamo Vas na drugu radionicu EKOSUSTAV GRADA na kojoj ćemo zajednički osmisliti kvartovsko kulturno-umjetničko događanje u kojem će svi imati priliku sudjelovati kroz kreiranje ili kroz predstavljanje svojih aktivnosti i rada.

Radionica će se održati u utorak, 06. veljače 2024. u 18 sati u Centru za kulturu Trešnjevka, učionica 1.

Radionica se provodi u svrhu kreiranja projekta Festivala zajednice Q’ART u tvom KVARTU koji se prošle godine održao u Španskom, Maksimiru i Novom Zagrebu Istok (na Bundeku), a koji bi se organizirao ove i narednih godina na Trešnjevki. Termin festivala kao i teme i sadržaji će se definirati i osmisliti na samoj radionici, a naš FESTIVAL bi se održao u Parku Stara Trešnjevka i eventualno na trešnjevačkom placu.

Radionica je dio projekta Društveni procesi i provodi se u organizaciji Umjetničke organizacije IMAGINE koja organizira Projekt Ilica: Q’ART u suradnji s CeKaTe-om. Radionice su dio Artupunkture, platforme za kulturu i umjetnost – program TZGZ i partnera.

Radionica EKOSUSTAV GRADA se sastoji od tri dijela:

 

  • Prvi dio kratko PREDSTAVLJANJE različitih projekata koji se provode u Zagrebu – u trajanju od 15 do 20 minuta
  • Drugi dio je INTUITIVNO ISTRAŽIVANJE koje se provodi kroz rad sa svim zainteresiranim polaznicima – u trajanju od 35 do 45 minuta
  • PAUZA – 5 minuta
  • Treći dio radionice je KREATIVNA IDEACIJA u kojoj, nakon sažimanja svih informacija dobivenih iz prvog dijela, polaznici osmišljavaju što bi sve mogli raditi u svom kvartu – u trajanju od 30 do 40 minuta
  • Zaključci i zaokruživanje svih ideja – u trajanju od 10 do 15 minuta

 

Cilj radionice je pokrenuti zajednicu i formirati jedinstveno događanje koje će se razvijati sa svakim novim festivalom te poticati razmjenu, toleranciju, razumijevanje, suradnju, zajedništvo, snagu i hrabrost svakog pojedinca da djeluje na pozitivne promjene i naravno da predstavi sebe i svoje djelovanje kroz umjetnost.

Pozivamo vas ovim putem da kao pripremu za radionicu razmislite što od sadržaja ili mogućnosti društvenih interakcija nedostaje u vašem kvartu. Za ovakve koncepte razvoja umjetnosti u zajednici je iznimno važno da se uključi čim više građana i institucija svih vrsta, pa slobodno pozovite i druge koje smatrate da bi mogli biti zainteresirani.

Molimo vas da radi kapaciteta dvorane potvrdite svoj dolazak najkasnije do ponedjeljka 05/02/2024.

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite:  Mag.art. Ivana Nikolić, prof., voditeljica i koautorica projekta, ivana@projektilica.com, 091/2324888, www.projektilica.com

Druga radionica EKOSUSTAV GRADA
Skip to content