CeKaTe Prečko, Prečko 2a/ 9.10.2017., ponedjeljak / od 14:00 h

Ciklus inspirativnih dokumentarnih filmova po mjeri čovjeka “4. Majmun” hrvatskog autora Hrvoja Mabića
Nostielji projekta: Udruga Ludruga- 100% ljudi/ web:  ludruga.hr
CeKaTe – partner na projektu

 

Ukratko o filmu i autoru:
Film 4. Majmun dobitnik je nagrade Movies that matter na ovogodišnjem ZagrebDoxu, za film koji na najbolji način promiče ljudska prava, nastao u produkciji Fade In-a za HTV.
Film uspješno razotkriva skandal koji se dugo čuvao od hrvatske javnosti. Koristeći jednostavne istraživačke tehnike redatelj Hrvoje Mabić uspio je rasvijetliti veliko kršenje ljudskih prava u psihijatrijskoj bolnici koje su radili i zaposlenici i gradske vlasti.
Pshijatrijska ustanova Lopača trebala je uz brigu za osobe s teškim mentalnim poremećajima, služiti i za preodgoj i resocijalizaciju problematičnih tinejdžera, čiji su se prekršaji kretali od uobičajenih problema s drogom do ljubavi prema istom spolu (poznati slučaj Ane Dragičević koja je tamo provela punih pet godina).
Nakon predavanja nastaviti ćemo s Tribinom pod nazivom ”Psihijatrija u zajednici” s gostom  Hrvojem  Mabićem, redateljem filma.

Dobrodošli su:
Stručnjaci u području psihičkog zdravlja, osobe koje imaju poteškoća u psihičkim funkcijama (sa ili bez dijagnoze), članovi obitelji i prijatelji dijagnosticiranih osoba, socijalni radnici, djelatnici i volonteri organizacija koje pružaju razne oblike podrške na polju psihičkog zdravlja, aktivisti za ljudska prava, osobe koje zanimaju rubna psihička iskustva izmijenjenih i ekstremnih stanja svijesti kao aspekt osobnog rasta i razvoja, te svi ostali zainteresirani.

Rezervacija ulaznica na : + 385 97 773 5836, + 385 91 3027415, info@ludruga.hr  ili na ameniss@cekate.hr.

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA MENTALNOG ZDRAVLJA Dokumentarni film “4. Majmun” hrvatskog autora Hrvoja Mabića
Skip to content