Cool School
Besplatne radionice za osnovnoškolce
Od 2.7. do 6.7.; od 10 do 13 sati u Domu kulture Prečko

Dragi naši školarci ako ste odlučili još koji tjedan ostati u Zagrebu onda je prava prilika da provedete dio dana baš u Domu kulture Prečko.

Pozivamo vas  na besplatnu  ljetnu radionicu  ‘Cool reciklaža’ namijenjenoj spašavanju predmeta iz mraka naših ormara i stvaranja originalnih uporabnih djela! Tamo ćemo stare zaboravljene školske knjige pretvoriti u svoje dnevnike i spomenare,  mamine uredske fascikle u pop art kutije,  konzerve u srebrne lampe i oslikane privjeske,  te staklenke krastavaca u elegantne posude za cvijeće. Naučiti ćemo nove trikove kako spašavati stvari iz ormara, nacrtati na njih omiljene crtić ili strip junake, djeve ili zmajeve  i pritom se dobro zabaviti.

Voditeljica radionice:  Ana Schaub

Informacija za sve polaznike:

02.07., ponedjeljak
Radionica reciklaže školskih bilježnica

Donesite školske bilježnice  sa dna ormara i pretvoriti ćemo u originalne spomenare i dnevnike! Rezanjem, crtanjem i šaranjem dobiti ćemo nova literarno likovna djela posebne vrste.

03.07.utorak
Radionica izvedbe elegantnih vaza za cvijeće 

Donesite prazne staklenke (sa kojih su nam mame već skinule naljepnice) možemo pretvoriti u elegantne vaze za cvijeće! Slikanjem svih malih kukaca, leptira, ptica i pčela učiniti ćemo naše vaze posebnim i vrlo elegantnim.  U njih ćemo posaditi i klice novih biljaka i pažljivo ćemo motriti daljnja dešavanja.

04.07. srijeda
Radionica izvedbe igrački robota 
Prazne konzerve pića i kave, kartone u boji i aluminijsku foliju pretvoriti ćemo neobične igračke robote. Od simpatičnog  Wall-E robota, do Terminatora i Voyagera, ideja ima pregršt!

05.07., četvrtak
Radionica izvedbe nakita i ukrasa
Prazne konzerve pića i plastične čaše pretvoriti ćemo u ćemo poseban šareni nakit, privjeske i naušnice, a na sve to možemo i naslikati svoje omiljene junake!

06.07., petak
Radionica  izvedbe ukrasnih kutija

Kartonske kutije, stare registratore i komade kartona možemo pretvoriti u ukrasne kutije, posebno oslikane i kolažirane. Od starinskih kutija sa cvjetićima, do pop art i oslikanih kutija, ideja ima na bacanje!
 

Cool School u Domu kulture Prečko
Skip to content