Sve Vas pozivamo na završnu produkciju Cool school programa

ovog četvrtka, 13.7. 2017. u 18,30 sati u Dvoranu Cekate-a…

Dođite, pogledajte što smo zajedno pripremili u ova 3 tjedna, podržite nas !

 

LJETO NA TREŠNJEVCI

Foaje, učionice i dvorište, park / 26. 6.-14. 7. 

 

Raspored radionica: 

26.-30.6.2017. /

10.00-12.00  Dizajnerska radionica Plesna radionica Medijska radionica

16.00-20.00 Radionica animacije

3.- 7. 7. 2017. /

10.00-12.00
Dizajnerska radionica, Plesna radionica, Medijska radionica, Glazbena radionica, Sportska radionica

10.-14.7. 2017. /

10.00-12.00
Plesna radionica, Medijska radionica, Glazbena radionica, Sportska radionica

Prijave na radionice: tel 091 3027 412, e-mail: sasa.coolschool@gmail.com

Pri prijavi potrebno je navesti  vrstu radionice i uzrast djeteta, te kontakt telefon, mail adresu, a također i ispuniti obrazac/suglasnost za objavljivanje fotodokumentacije na web stranici, ovdje: OBRAZAC

 

 

 

O programu općenito;

Cool school kreativne radionice u Cekate-u za naše male susjede iz kvarta i grada organiziramo već petnaestak godina, kako bi im omogućili kvalitetno provedeno vrijeme, druženje tijekom praznika, te razvijanje mašte uz stjecanje znanja i vještina.

U Cekate-u smo za naše osnovnoškolce i ovom prilikom pripremili čitav niz radionica;

Zamislite to ovako: ples, glazba, sport, dizajn, likovnost, animacija, multimedija…i sve to zajedno u loncu kreativnosti, mašte, zabave i igre !

Kroz 7 različitih radionica opet radimo na zajedničkom projektnom zadatku i pretvaramo prostor Cekatea u jedno veliko igralište. I na kraju programa, nastupamo zajedno u sklopu Cekateovog Ljetnog diskonta kulture da pokažemo svima što smo skuhali.

U sam program uključiti će se i Portal dobrote kroz humanitarnu akciju, a kroz osnivanje Kluba dobrote. Kroz klub, birati ćemo djecu-ambasadore dobrote za svaku pojedinu školu.

Voditelji i materijal su osigurani a radionice za djecu besplatne.

Uzrast:od 7 do 14 godina

Financijska podrška: Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport

Više o ovogodišnjem programu:

Stare igre koje smo nekad svi igrali, a koje su nam obilježile djetinjstvo tako da ga se sad sjećamo s veseljem, bile su nezamislive bez suigrača. Najprije je trebalo naći ekipu, a onda otići u Park ili na ulicu.

Danas, uz računalne igre ni ne treba društvo jer se najčešće igraju u sobi. Mnoga od naše djece se premalo kreću i rijetko borave na svježem zraku. Neka od istraživanja Zavoda za javno zdravstvo nam ukazuju na niz problema koji prate takav stil života djece; probljemi s kralježnicom, pretilost, uznemirenost..

Zato, cilj nam je na ovim radionicama ponovno oživjeti nekad popularne igre, ali i promicati boravak djece na svježem zraku, druženje, učenje kroz igru.  Uz pomoć kreativnih voditelja igre ćemo ponovo učiti, interpretirati ih na razne načine, izraditi rekvizite..

SPORTSKA RADIONICA

Sportski dio programa uključuje različite vježbe razgibavanja s ciljem razbuđivanja i održavanja zdravlja djece te naravno igre čiji je cilj zabava. S obzirom na ovogodišnju temu fokus će biti na pomalo zaboravljenim igrama koji će se kroz sportski dio realno doživjeti kako bi se moglo kroz ostale programe implementirati na njima svojstven način. Natjecateljski karakter će postojati ali će igre uključivati širolik spektar sposobnosti kako bi svaki član ekipe mogao jednako doprinjeti.

Prisjetimo se tek nekih: Lanac probijanac, Care, care, koliko je sati, Školica, Graničara, Ledene babe, Crna kraljica, pikulanje…

VODITELJ: Dino Nikola Badovinac / Društvo Sportski prijatelj

PLESNA RADIONICA

Naša Valentina je prava plesna čarobnica; kad djeca stanu na pozornicu i krene muzika, nastaje uz njenu pomoć koreografija u kojoj sudjeluju kroz pokret i ples baš svi. Tu će se uklopiti i elementi igre, a na završnoj produkciji vidjet ćete zašto smo svaki put fascinirani rezultatom.

VODITELJICA: Valentina Crnić, plesna koreografkinja

DIZAJNERSKA RADIONICA

Dizajnerska će radionica uz Petrinu pomoć izraditi neke od rekvizita za igre, kroz oblikovanje u dvije i tri diemenzije. Ovog puta zajedno oblikujemo: Ambalažu za igru Gumi-gumi, zastavice od bambusa, i još mnogo toga.

VODITELJICA: Petra Bilić Križan, produkt dizajnerica

 

LIKOVNO-IZVEDBENA RADIONICA

Likovno-izvedbena radionica ” Crta, nit, vodilja” bit će inspirirana starinskim igrama špagom koju igrači premeću po prstima ili kroz koje se igrači provlače stvarajući tako pokretne prostorne figure. Iskustvo igre u prostornom crtežu prenosit ćemo iz prostora u papir i obratno u potrazi za mogućim značenjima i izražajnim mogućnostima pri stvaranju novih nivoa likovne i izvedbene igre.

VODITELJICA: HANA LUKAS MIDŽIĆ, ak. kiparica, ilustratorica

 

GLAZBENA RADIONICA:

Djeca će se kroz radionicu igrati, istraživati,  prenositi vlastite doživljaje  autorske glazbe M. Šver izvedene na klaviru uživo. Interpretirati će razne likove i zvukove kroz pokret, priču, crtež, improvizirati  i učiti o procesu umjetničkog stvaralaštva glazbe, zabavljati se i družiti…

VODITELJICA: Martina Šver, glazbenica i dizajnerica

MEDIJSKA RADIONICA

Polaznici medijskog modula cijeli proces cool school radionica će popratiti fotografijama, serijom intervjua, video-zapisima, ali i zaboravljene tradicijske igre „prevesti“ u digitalni svijet. Na taj ćemo način osvijestiti da ono što je imanentno samoj igri uvijek moramo podijeliti s drugima, a to su naši prijatelji 8bez obzira da li smo na ulici ili među 4 zida).

VODITELJ: Danijel Borna Fiket, udruga TELECENTAR

RADIONICA ANIMACIJE

Radionica podučava djecu razumijevanju apstraktnog koncepta filmskog vremena, pokreta, dizajna i priče dok im istovremeno pruža mogućnost da se kreativno izraze. Tako ce na radionici djeca proci cijeli proces stvaranja animiranog filma, od pisanja price, dizajna likova, animacije i snimanja glasova.

VODITELJICA: Antonija Veljačić, animatorica

 

 

 

 

Cool school /besplatne radionice za djecu za vrijeme praznika
Skip to content