28. travnja 2017. /12,00 sati u Zagrebačkom gradskom kazalištu „Komedija”, Kaptol 9, Zagreb

Povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa Sportski plesni klub “Harmony” Zagreb u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Zakladom Zajednički put, već tradicionalno organizira natjecanje u plesu naših sugrađana starije životne dobi.

Manifestacija se održava desetu godinu za redom i iz godine u godinu broj zainteresiranih sudionika raste što je najbolji pokazatelj važnosti održavanja iste. Na manifestaciji će nastupiti oko 200 sudionika, korisnika domova za starije osobe i Projekta gerontološki centri Grada Zagreba te brojni gosti.
CeKaTe će se ove godine predstaviti s dvije plesne skupine:

1. Plesna inkluzivna  skupina

​Predstaviti ćemo se s ​renesansnim plesom “Šetnja Samoborskim krajem”, koreograf voditelj Tihomir Kološić, asistent voditelja Jadranka Vostrel
Ova plesna grupa nije samo ples već cijeli projekt koji je protkan različitim oblicima izvedbenih umjetnosti u sklopu programa CeKaTe-a.  Tijekom  5 godina rada postigli smo i više od očekivanoga.
​Putem ovog projekta pokazali smo da je umjetnost i oblik terapije, da ples ne utječe samo na motoriku, te fizički aspekt tijela, već na bolje raspoloženje plesača, a dokazali smo da  utječe na bolju  komunikaciju i  razumijevanje  što otvara vrata prema inkluziji.
Pokazali smo da zajedničkim radom različitih institucijama i udruga možemo napraviti više i dokazali smo da nekada nespojive organizacije ne samo da rade zajedno i dobro,  već da zajedničkim radom postižu rezultate koje prije nisu mogle niti sanjati.

​Partneri na programu: ​
Udruga ​za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Grada Zagreba ( Klub Vjeverica)
i ​Udruga Zaplešimo zajedno. ​

2. Plesna skupina Melisa – plesači treće životne dobi
Plesna  skupinu Melisa, pri CeKaTe-u djeluje već 10 godina. Za ovu godinu pripremili engleski valcer koji će izvođači  otplesati na  skladbu „If You Don”t Know Me By Now“, koreografkinja i voditeljica Hana Dužević.

CeKaTe na 10. Svjetskom danu plesa
Skip to content