Otvorenje izložbe

NOSTALGIJA

Autor crteža: Boris Adamek

23.3.-15.4. 2021.

 

Boris Adamek vaš je susjed, živi u Tratinskoj ulici i zaista je svestrana osoba, svojim životom vezana za Trešnjevku. Slike i crteži koje radi fascinantne su, rezultat izuzetne likovne vještine. Ovom prilikom predstavlja nam crteže tradicijske arhitekture Samobora, Zagreba i okolice koji će vas iznenaditi svojom preciznošću, ljepotom, ali i dokumentarnom vrijednosti.

BORIS ADAMEK rođen je u Samoboru, u Zagrebu se dalje školuje i do mirovine radi kao profesionalni novinar. Više od 50 godina živi na Trešnjevki i osjeća se pravim Trešnjevčancom.

Pored osnovnog zanimanja djeluje kao pisac, umjetnički fotograf, predavač i likovni umjetnik. Suautor, urednik i ilustrator je desetak knjiga. Do sada je sudjelovao na više od 200 skupnih izložbi, a samostalno je izlagao 27 puta u zemlji i inozemstvu. Od toga petnaest izložbi fotografija i dvanaest izložbi slika i crteža Prvu samostalnu izložbu fotografija imao je u Samoboru 1971. godine, a prvu izložbu slika i crteža u svibnju 1977. u galeriji tadašnjeg NS “Trešnjevka”. Ovo je prilika da zaokruži svoj umjetnički rad u istom prostoru, na mjestu svoje prve izložbe

 

NOSTALGIJA, izložba
Skip to content