BESPLATNE “COOL SCHOOL” RADIONICE ZA DJECU (6+) ZA VRIJEME ŠKOLSKIH PRAZNIKA

od 19. do 22.4.2022. / CeKaTe, Park Stara Trešnjevka 1 / od 10:30 do 12 sati
Broj polaznika: 15 / dob od 6 do 10 godina/

 

 

RADIONICE SU POPUNJENE!

 

Za vrijeme školskih praznika smo za djecu pripremili zabavni i poučni program pod nazivom „Hokus pokus za pet!“ u realizaciji i partnersvu s udrugom za popularizaciju znanosti “Svijet oko nas”.

19.4. Utorak : Njezino kraljevsko veličanstvo – voda!
Djeca će upoznati kemijska i fizikalna svojstva vode i proučavati kako se voda ponaša u doticaju s različitim tvarima. Učit će o hidrofilnim i hidrofobnim tvarima te proučavati površinsku napetost vode. Upoznat će se s pojmom gustoće i naučiti rukovati epruvetom i kapaljkom. Razgovarat će o važnosti vode za život na Zemlji i odigrati kviz o vodi.

20.4. Srijeda: Otpad nije smeće!
Djeca će se upoznati s ekologijom te pojmovima globalnog zatopljenja i klimatskih promjena. Raspravljat će o tome kako čovjek svojim djelovanjem utječe na okoliš, biljke i životinje te kako možemo vlastitim angažmanom ekološki djelovati. Naučit će razvrstavati otpad, izraditi lutkicu žabice od otpada te odigrati ekološki kviz.

21.4. Četvrtak: Letimo u nebo
Djeca će raditi pokuse sa sodom-bikarbonom i octom te izraditi i lansirati raketu-epruvetu. Upoznat će se s fizikalnim zakonima i pojavama koje će omogućiti tim rekvizitima da polete. Učit će o letovima u svemir i svemirskim istraživanjima te zanimljivostima iz svakodnevnog života astronauta. Odigrat će kviz o svemiru i astronautima.

22.4. Petak: Mumificirana naranča i tajne starog Egipta
Djeca će se upoznati sa staroegipatskom civilizacijom, društvom, religijom, svakodnevnim životom. Učit će o postupku mumificiranja i tvarima koje su se u tu svrhu koristile. Mumificirat će naranču i odigrati kviz o starim Egipćanima.

Radionice su  besplatne za polaznike s naglaskom da je broj polaznika ograničen do 15 i s upisanih 15 zatvaramo prijave.

Sve informacije na mobitel: 091/ 5342666; te na mail: ameniss@cekate.hr

 

Izvršenje programa sufinancira Grad Zagreb.

 

Besplatne “Cool School” radionice za djecu (6+)
Skip to content