Radionicu je vodio moderator Dražen Horvatić; prof. elektrotehnike i računarstva, osnivač Kinokluba Karlovac, mentor polaznika njihove Videodružine. Prvi dio programa realiziran je kroz predavanja i vježbe gdje su polaznici imali priliku upoznati se s temeljnim znanjima iz svijeta filma kroz teorijska predavanja,  a prilikom snimanja kratkih scena stekli su prva praktična iskustva u radu s kamerom i režiji.

Nakon dogovora o temi filma polaznici su dogovorili uloge pri realizaciji, razradili ideju, te napravili sinopsis. Prema scenariju, napravljen je plan snimanja.

Polaznici su odlučili napraviti dokumentarni film o radionici „Flower Power“. Snimljeni su intervjui s polaznicima i voditeljicom. Dodatna snimanja polaznici su pod mentorstvom voditelja obavili na vanjskim lokacijama. U završnom dijelu rada radionice montiran je snimljeni materijal i glazbena podloga.

Svrha kreativnih programa je aktivno sudjelovanje i kreiranje sadržaja od strane samih polaznika te izbjegavanje situacija u kojima su oni publika i puki konzumenti ponuđenih sadržaja. S tim na umu kreće se u rad radionice koja ima unaprijed određen teoretski sadržaj, dok se praktični dio (film) razlikuje od grupe, do grupe.

Voditelj programa osigurao je svim polaznicima na korištenje potrebnu  digitalnu opremu i tehniku za snimanje, a po završetku  snimanja polaznici su imali osigurane termine montaže.

Ključne riječi:

Skip to content