U utorak, 24.9. 2013. u 19 sati u Galeriji Modulor otvaramo izložbu fotografija Aleksandra Saše Novkovića, pod nazivom KAZALIŠTE, KAZALIŠTE. Izložba je to iz višegodišnjeg ciklusa pod nazivom “Luka Mjeda predstavlja hrvatske fotografe.

pozivnica KAZALISTE KAZALISTE 1

O AUTORU
Aleksandar Saša Novković fotografijom se bavi od šezdesetih godina kao samostalnom profesionalnom djelatnošću, te pripada samom vrhu hrvatske umjetničke fotografije.

Radio je kao fotograf i urednik fotografije u brojnim tiskanim medijima: počeo je u “Poletu”, zatim radi kao urednik fotografije u „Pop ekspresu“, a objavljuje u svim većim listovima i časopisima.
Kao član redakcije i urednik fotografije u ženskoj reviji “Svijet” sudjeluje u uspostavljanju standarda suvremene hrvatske modne fotografije.

Poseban senzibilitet ima za kazališni umjetnički izraz i stalni je suradnik u brojnim kazalištima i kazališnim grupama: HNK Zagreb, ZGK Komedija, Jazavac-Kerempuh, HNK Split, HNK Ivan pl. Zajc – Rijeka, HNK Varaždin, Histrioni, Kazalište lutaka Zadar, Kazalište lutaka Zagreb, SNG Opera in balet – Ljubljana, SNG Maribor, ZKM, Teatar u gostima, Mala scena …

Od 1988. radi kao free-lance fotograf.
Redoviti je član fotografske sekcije ULUPUH-a, te Hrvatskog novinarskog društva.

Radi studijsku fotografiju (portreti, reklamna fotografija) te dokumentarnu (reportažnu) i pejzažnu fotografiju.

ALEKSANDAR SAŠA NOVKOVIĆ/izložba fotografija
Skip to content