6. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe – Zagreb 2021.

ONLINE

Subota, 4. prosinca 2021. u 19 sati – Online

Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka organizira Natjecanja pjevačkih zborova dulje od dvadeset godina; natjecanja bienalno mijenjaju tematiku te su naizmjenično jedne godine posvećena tzv. klasičnom, a druge  folklornom vokalnom repertoaru.  Uzevši u obzir bienalni raspored tematike, iako šesto po redu, Natjecanje 2021. zapravo predstavlja deset godina posvećivanja pažnje hrvatskoj tradicijskoj vokalnoj glazbi, u izvedbi amaterskih vokalnih skupina i zborova, ali s visokim umjetničkim dosegom. Pjevačkim skupinama i zborovima iz čitave Hrvatske koji su se u sezoni istakli vrijednim radom, Natjecanja su prilika da pred stručnim povjerenstvom potvrde kvalitetan godišnji rad.

Glazbeni amaterizam, unatoč nedaćama iz 2020. godine, ostaje visoko zastupljen oblik amaterskog umjetničkog djelovanja u Republici Hrvatskoj, a Natjecanje zborova i vokalnih skupina spada među rijetke manifestacije namijenjene amaterskim ansamblima koje nisu otkazane tijekom pandemije COVID 19, zahvaljujući online izdanju 2020. godine koje je naišlo na dobar odaziv ansambala (sudjelovalo ih je više od 30). Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka želi i 2021. godine pružiti priliku ansamblima za nastup i kontinuirano vrednovanje godišnjeg rada.

Natjecanje se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija RH. 

Zagrebački glazbeni podij poziva vokalne ansamble, klape i zborove iz Hrvatske koji izvode hrvatsku tradicijsku vokalnu glazbu da se prijave na Natjecanje do 22. studenog 2021. godine na cekate.marketing@gmail.com.

Prijavnica:

6. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe – Zagreb 2021 – PRIJAVNICA

Propozicije:

6. Natjecanje Hrvatske Tradicijske Vokalne Glazbe Zagreb 2021 PROPOZICIJE

 

 

6. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe – Zagreb 2021.
Skip to content